Bismil Belediyesi ve halk el ele yardım kampanyasında insanlığın ölmediğini gösteren tabloda gururlanmamak elde değil.

Başlatılan yardım kampanyasına Bismil halkının büyük ilgi göstermesi, Zengin, fakir ve orta halli insanların kampanyaya destek vermesine çok sevindim. ihtiyaçları olduğu halde kendi ailesine ayırdığı parayı Van’daki ihtiyaç sahibi insanlara göndermek istemeleri görmek beni gerçekten duygulandırdı.

Van’da yaşayan 7.2 büyüklüğündeki depremde mağdur olan vatandaşlar için Bismil Halkı adeta seferberlik ilan etti. Akşamın geç saatlerine kadar Bismil belediyesi yönetiminde oluşturulan kriz masasına halkın büyük ilgi göstermesi Bismil için gurur verici bir tablo

 Yardım yapılan yerde beni duygulandıran şeylerden biriside öğrencilerin kendi aralarında topladıkları harçlıkları Van'daki depremzedelere göndermesi oldu.

 Türkiye’de ilçe genelinde Bismil kadar yardım yapan bir ilçe yoktur diye düşünüyorum Van’daki depremzedelere yapılan yardımları size söyleyeyim’’ 2 minibüs Tıbbı malzeme, 6 Tır, 2 kamyon ve 4 pikap gıda, giysi battaniye, çocuk bezi malzeme gönderildi. Ayrıca 2 minibüs Van’da olan öğrencileri evlerine götürmek için gönderildi.

 Çok iyi hazırlanılmış bir organizasyon oldu Bismil adına önemli bir başarı. Büyük bir ilçe olma sıfatı bu organizasyonla birlikte Bismil’le çok yakıştı bu anlamda emeği geçen herkese Bismil halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

                                       Bismil Haber Gazetesi

Editör: Haber Merkezi