Bismil Belediyesi, deprem yaralarını sarmaya çalışan Van halkı için "Deprem Kriz Masası" oluşturdu.

Van halkına yardım için yapılacak hazırlıklar için kriz masası oluştuğunu ifade eden Bismil Belediyesi Başkan Yardımcısı Fethi Gürbüz, Van'daki depremzedelere yardım için akşama kadar, 2 minibüs Tıbbı malzeme, 4 Tır, 2 kamyon ve 4 pikap gıda, giysi battaniye, çocuk bezi malzeme gönderilmiştir. Belediye bahçesinde bulunan 3 Tır malzeme daha gönderilecektir. Ayrıca 2 minibüs Bismil ve Başka yerdeki olan öğrencileri evlerine götürmek için gönderilmiştir. Dedi

 bismil-van-yardimi-(76).jpgVan’da arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Bismil’de 1 heyet gönderildiğini ifade eden Kriz masası yetkilisi Salihe Bakır, Bismil’de gönderilen heyet deprem bölgesinde, çadır kurma ve yemek dağıtımı gibi çalışmalarına destek olacaktır. Dedi.   

 BİSMİL BELEDİYE ANONSU İLE VAN'A YARDIM TOPLANDI

Van'da meydana gelen depremin ardından Bismil halkından yardım yağıyor. Dün saat 20:00’den itibaren kriz masasında bulunan görevliler sabaha kadar uyumadı.

 BİSMİL HALKI DAYANIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTERDİ.

 Depremin şiddetli bir şekilde yaşandığı Van'daki depremzedelere yardım için harekete geçildi. Bismil Belediyesi'nin yaptığı ekmek, su, Un, battaniye ve çadır ihtiyacı anonsu üzerine tüm Bismilliler belediye binasına akın etti. Evlerinden topladıkları battaniyeler başta olmak üzere her türlü imkânıyla yardıma koşan Bismilliler, tam bir dayanışma örneği sergiledi.

bismil-van-yardimi-(58).jpg

 BİSMİL HALKI YÜREĞİNİ PAYLAŞTI

Bismil Belediyesinin yaptığı duyurular üzerine, Bismil halkı yaptığı yardımlarla 2 minibüs tıbbı malzeme, Gıda battaniye ve giyim malzemesi için, 4  tır, 2 kamyon ve 4 pikap malzeme  gıda ve giyim malzeme, kışlık giysi, gıda ve çocuk bezinin deprem bölgesine ulaştırıldığını aktaran Bismil Kriz masası başkanı ve Belediye Başkan yardımcısı Fethi Gürbüz, “Bismil halkı gösterdiği bu duyarlılıkla bir kez daha göstermiştir. Van'daki kardeşlerimizle yüreklerinden kopan yardımları ulaştırdıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. 

 Bismil halkının yaptığı yardımlarla ilgili açıklama yapan Bismil Bdp ilçe Başkanı Kerem Amaç, "Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyorum" dedi.

bismil-van-yardimi-(30).jpg

Deprem bölgesinde yaraların sarılması için yardım seferberliği başlattıklarını açıklayan Amaç, "Yardımlaşma ve dayanışma duygularını en üst seviyede yaşayan Bismil Halkı  Van'daki kardeşlerimizin yaralarının sarılması için başlatmış olduğumuz yardım seferberliği bizi gururlandırdı. " diye konuştu.

Bismil halkının tam bir dayanışma örneği sergilendiğini ifade eden Belediye başkan yardımcısı ve kriz masası yetkilisi Salihe Bakır,’da Halk hem yardım yaptı. Hemde yardımların paketlemesinde yüklesinde sabaha kadar yardım etti. Yapılan yardımlardan ve halkın duyarlılığı için çok teşekkür ederim. Dedi.

bismil-van-yardimi-(62).jpg

Editör: Haber Merkezi