AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Bismil’de partililer ve kanaat önderleri ve Sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Seçim süreci boyunca halkın yüzde 70’ine ulaştığına inandığını, 250 bin kişiyle tokalaştığını ve 25 bin kilometre yol kat ettiğini ifade eden Milletvekili İçten, 18 yıldır siyasetin içindeyim. Seçimden seçime buraya gelmeyeceğiz. Sürekli halkımızın içinde olacağız. Bütün kanaat önderleri ve Sivil Toplum kuruluşlarıyla ziyaret ve halkın içinde olmak için Milletvekili arkadaşlarımızla bütün ilçeleri ziyaret edeceğiz. Bismilli enaz 5-10 sefer kendim Bismil halkını ziyaret edeceğim. Sorunları dinleyeceğim. Dedi.
Eskiden Milletvekili olduktan sonra vatandaş gidip Ankara’da milletvekili ile görüşüyordu. Biz Ak parti olarak artık hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz. Halk bize değil, Biz halkın ayağına gideceğiz. Bismilli vatandaşın sorunları dinlemek ve sorunları giderilmek için Bismil’le geldim. diye konuştu.
 Halkın hizmetkârı olarak yola çıktıklarını ifade eden  İçten, her fırsatta halka yardımcı olacağını söyledi. AK Partili Milletvekili olarak, bölge halkıyla iletişim içinde onlarla iç içe olacağız.  4 yıl boyunca halkın içinde olacağız. Sorunların hukuk içinde çözülmesinden yanayız. Halkın içinde olursanız gündemi takip edersiniz ve çözüm üretmeniz kolaylaşır. İşte biz bunu yapacağız " dedi.
Sur ilçesinde uygulanacak kentsel dönüşüm projesi
Sur ilçesinde uygulanacak kentsel dönüşüm projesi sayesinde 243 bin kişi iş bulacağını ifade eden Milletvekili İçten, “Sur ilçesinde uygulanacak kentsel dönüşüm projesi sayesinde 542 sahabenin yattığı, 27 medeniyete ev sahipliği yapan yer ve dini değerler, şehrin çehresini değiştirebilir. Dönüşümden sonra şehre gelecek her turist 300-400 dolar gelir bırakır ve bu kentin milli gelirini artırır.” dedi.


"İSLAM OYUNLARI MUTLAKA YAPILACAK"
Diyarbakır’ın çağdaşlaşması, hak ettiği noktalara gelmesi adına çok sayıda projeleri olduğunu belirten Cuma İçten bunlardan birinin İslam Oyunları Organizasyonu’nun Diyarbakır’da yapılması olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı ile görüştüğünü ve destek için söz aldığını söyleyen İçten, " Kentimizde inşası devam eden spor tesislerimiz var. İslam Konferansı Örgütüne bağlı 57 ülkenin bağlarını güçlendirmesi açısından bu organizasyon çok önemli. 2017 yılında İslam oyunları olimpiyatı Diyarbakır ‘da yapılacak. Diyarbakır’da 200 binin üzerinde gencimiz var. Onları spora yönlendirmek, gelecekte bizleri temsil edecek sporcular yetiştirmek bizim vazifemiz. Bu konuda çalışmaları başlattık. Hep birlikte başaracağız" diye konuştu.  
 
BİSMİL’DE SULLAMA KANALARI
Bismil’de yapılan sulama kanalları konusuna değinen Milletvekili İçten, Silvan barajı tamamlamasıyla Bismil’in bir tarafı sulanırken, Bismil’in diğer tarafına da sulama kanalları çalışmaları tüm hızıyla devem etmektedir. Sulama kanalları bittiğinde ve tarım alanlarının üretime geçmesiyle binlerce kişi çalışacak. Yılda bir defa alınan ürün dörte katlanacak. Bismil’e dışarıdan işçi gelen bir şehir olacağını belirten İçten, “ Bugün işsiz olanlar projenin bitmesiyle işinin patronu olacak. Biz bunun takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi