Kurulduğu günden bugüne dek kısa süre içerisinde sayısız husumet ve kan davasının sulh ile sonlandırılmasını sağlayan Bismil Kanaat Önderleri Derneği Yönetimi, Yönetim Kurulu ve Üyeleri istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Yemekli toplantısında bir araya gelen dernek yönetimi ve üyeleri 2021 yılında derneğin yaptığı çalışmalar konusunda bilgi paylaşımı ve 2022 yılında yapılması gereken konuları konuşmak, Çözüm Önerileri sunmak için bir araya geldiler. Derneğin yaptığı çalışmalar konusunda bilgi veren Bismil kanaat önderleri derneği başkanı Hasan Vural, derneğimizin yaptığı çalışmalar neticesinde yüzlerce ailenin barıştırıldığı ve bunun yanı sıra ilçemizin kalkınması için çok büyük projelerin ortaya koyduklarını söyledi.

h-vural.jpg

Hasan Vural” 2021 yılında derneğimizin yaptığı faaliyet hakkında özet olarak bilgi vermek önümüzde ki yılda neler yapa biliriz yapacağımız faaliyetler hakkında sizinle görüş alış verişinde bulunmak için böyle bir toplantı düzenledik. Dernek yönetimi kendine düşen görev neyse onunla ilgilendi ve onu yapamaya çalıştı aynı anda derneğimizin barış komisyonumuz görevlerini hakkıyla yerine getirerek halkımızın derdine derman olmuşlardır. Biz bunlardan dolayı sizinle guru duyuyoruz. Hiçbir karşılığı beklemeden Hiçbir çıkar beklemeden maddi manevi ve siyasi beklentisi olmadan bir araya geldik Bismil bölgesine ve yöresine gönüllü olarak hizmet veriyoruz. Yaptığımız hizmetler ilçemizin huzuru, asayişi, yatırımı kısacası ilçemizin feraha kavuşması gelişmesi için gereken araştırmayı yaptık yapmaya devam ediyoruz. Yaptığımız araştırmalar neticesinde ilçemiz için eksik olan çalışmaları gördük bu eksikleri giderilmesi için çok güzel çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. “Dedi.

m-musa.jpg

“İlçemizin refah düzeni yükselmesi için çok güzel çalışmalar başlattık”

Vural” Biz bir sivil toplum kuruluşuyuz bir derneğin statüsüne tabiyiz bizim yaptırım gücümüz yok. Yaptırım gücü olan devletimizdir ve ona bağlı kurumlardır. Biz fikir üretiyoruz sizlerden gelen eksikleri onlara iletiyoruz ve onların takipçisi oluyoruz. Yeni Kurulmuş bir dernek olmamıza rağmen çok kısa bir zamanda çok başarılı işler yaptık. Yaptığımız bu güzel çalışmalardan dolayı derneğimizin ismi duyulduğu gibi hatırı sayılıyor, sözü dinleniyor ve ilçemizde olduğu gibi çevre ilçe ve illerde ismi yayılmaya devam ediyor. Dernek olarak ilçemiz kalkınması için projelere ürettik. Bu projelere içerisinde ilçemize bir organize sanayi ihtiyacı olduğunu tespit ederek bunun yapılaması için girişimlerde bulunduk. Bismil’de organize sanayi kurulursa; çiftçilerimizde kazanacağı gibi işsiz olan halkımızda iş sahibi olacak esnaflarımızda daha çok kazanacak herkes bundan faydalanacak ekonomik olarak ilçemiz refaha kavuşacaktır. Yaptığımız anketlere göre ilçemizin yüzde 85,i geçimini tarımdan karşılıyor bundan dolayı sulanma sisteminin biran bitirilmesi topraklarımızın suya kavuşması içinde yetkililerle iletişime geçtik. Bismil’in topraklarının sulanması ve susuz bölge kalmaması için DSİ, valilik, siyasi partilerle görüştük. Yaptığımız görüşmeler neticesinde haziranda tüm toraklarımızın Haziranda suya kavuşacağı sözü aldık. Sulama yanı sıra elektrik fiyatları konusunda çiftçilerimizin sıkıntıya sokmayacak faturanın yüksek gelmemesi görüşmeler yapılacak. Biz Bismil Kanaat Önderleri olarak 2021 yılında nasıl elektrik fiyatlarını indirilmesi için mücadele verdik ve güzel netice aldıysak 2022 yılı içinde görüşmelere yaparak çiftçilerimizin memnun olacak bir tarifenin yapılması için mücadele vereceğiz.”

Kanaat önderleri derneğimizin en önemli çalışmalarından birisi Barış heyetinin yaptıkları çalışmalardır olduğunu söyleyen Vural” Derneğimizin iki tane barış heyeti var. Barış hayatilerimizin yaptıkları çalışmalardan dolayı onlarla gurur duyuyoruz. Çok büyük işlere imza atıyorlar. Buda kanaat önderlerine mal ediliyor onların yaptıkları bu çalışmanın semeresini hepimiz alıyoruz. Bu çalışmalar kanaat önderleri için elbette çok çaba ve özveri gerektirmektedir. Bismil’e sevgi tohumunu ekmektedir. Amacımız Bismil’de ve bütün bu bölgede barışı sağlamaktır. Bu barışı örf adet ve geleneklerimiz dâhilinde Adliyelere veya Kolluk Kuvvetlerine ulaşmadan Çözdüğümüz Bazı Sorunların yanı sıra, Kolluk Kuvvetlerine veya Adliyelere intikal etmiş olan birçok davaları örf ve adetlerimiz çerçevesi içerisinde çözüyoruz. Bu davalar çözüldükçe husumetli olayların büyümesini önlüyor ölümlerin çoğalmasını önlüyor bunları yaparken de kolluk ve adliyelerin yükünü azaltarak toplumumuza fayda sağlıyoruz. Bundan dolayı Allah bu Dernekte çalışma yapanların hayırlarını kabul etsin.” Diyerek konuşmasına son verdi.

h-ali-manset.jpg

Barış komisyonu A Gurubu başkanı H. Ali Bilmez” Biz barış komisyonu olarak arkadaşlarımızla koordinasyonlu birlik ve beraberlik içinde dayanışma içinde olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Yaptığımız bu çalışmaları öncelikle Allah’ın rızası kanamak için yapıyoruz incisi olarak ta halkımızın örf ve adetlerine göre uygun olduğu için yapıyoruz oda İslamın bir dalıdır bundan dolayı halkımızın kaide kuralarının yaşatmaya çalışıyoruz. Bize gelen meseleleri İslami usullere göre çözülmesini isteyenleri ilçe müftümüze yönlendiriyoruz kendisi de bu konuda elinde geleni yapıyor. Bizim çözmemizi istenen davalara örf ve adetlerimize göre hiçbir ayırım yapmadan adaleti gözetleyerek davaları çözmeye çalışıyoruz. Bize gelen yüzlerce kan davası, alacak verecek meseleleri kız kaçırma meseleleri husumet davaları gibi meselelerin yüzde 95’ni başarılı bir şekilde sonuçlandırdık. Sonuçlandırdığımız davalarda çok şükür yüzümüzü karaya çıkartacak bir karar almadık. Adaletsizliğe ve islama aykırı hiçbir çalışmanın içinde olmadık olmayacağız bundan dolayı Allah’ımıza hamd ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizin devam ettikçe biz daha çok güzel işlere imza atacağız Türkiye’de örnek bir dernek olacağız Allah’ın izniyle İslam âlemine örnek olacağız. Bu çok şerefli bir çalışmadır bundan dolayı birlik içinde olmaya devam etmeli ve bir birimize yardımcı olmaya devam etmeliyiz.” Dedi.

h-ali-kapak.jpg

Barış komisyonu b gurubu başkanı M. Musa Kılıç” Bu dernek ilçemizin ileri gelenlerden oluşuyor içimizde iş adamı çiftçi esnaf âlimler siyasi partiler var. Komisyonumuzda görev alan arkadaşlarla birlikte biz gelen davaların çoğunu Allah’ın yardımıyla hayırla çözdük devam eden davalar var onlarında hayırla çözülmesi için görüşmelerimiz devam etmektedir. Yaptığımız çalışmalarımız hiçbir menfaat çıkar beklemeden sırf Allah rızasını kazanmak için yapıyoruz.” Bundan dolayı Allah’a karşı görevimizi yerine getirmenin mutluluğu içindeyiz.

m-musa-001.jpg

Maddi durumdan dolayı yıllardır bir türlü inşaatı bitmeyen kurtuluş camisinin inşaatı bitirilmesi için Bismil kanaat önderleri derneği bu konuya da el attı. Caminin bitirilmesi için kendi aralarında para toplayan dernek, eksik kalan paranın Bismil halkının yardımda bulunması için çağrıda bulunarak, ilçemizin en büyük camisi inşaatı maddi durumdan dolayı bitmemesi Bismil halkı için çok üzücü bir durumdur. Bismil halkı birlik olursa en kısa zamanda caminin inşaatı biteceğini belirttirilerek herkesi yardım yapmaya davet ettiler. İstişare toplantısı Molla Sabri Ortaç’ın yaptığı dua ile sona erdi.

m-musa-kapak.jpg

Editör: Haber Merkezi