Somali'de yaşanan açlığa Türkiye yardım elini uzatırken yurt genelinde çeşitli yardımlar toplanarak açlıkla mücadele eden insanlara ulaştırılıyor. Bismil Kaymakamlığı da çağrıda bulunularak yaşanan insanlık dramına duyarsız kalınmamasını istendi.

Bismil Kaymakamlığı tarafından "SOMALİ YARDIM BEKLİYOR !" sloganıyla Doğu Afrika' da kuraklık ve açlık felaketiyle mücadele eden kardeşlerimiz için düzenlenen yardım kampanyasında şu ana kadar toplam 20 bin TL yardım toplandı.

 

Bismil Kaymakamı Oğuzhan Bingöl konuyla ilgili olarak, ilçedeki tüm kamu kurum amirleriyle bir toplantı yapıldığını ifade ederek, Afrika kıtası'nın doğusunda yaşanan kuraklık, açlık ve susuzluğa dikkat çekilen toplantıda Bismil’de bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sanayici ve işadamları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların desteğiyle bir yardım kampanyası başlatılmıştı.  Bölgede yaşayan ve milyonlarca insanı etkileyen durumun, salgın hastalıklara ve başta çocuklar olmak üzere ölümlere neden olduğunu ifade eden Kaymakam Bingöl, "Halk çaresiz bir şekilde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Uluslararası yardım kuruluşlarının kendilerine ulaştırdıkları yiyecek ve içecekle hayatlarını idame ettiriyorlar. Bütün kurum ve bireylerin hassasiyetle davranmaları gereken bir dramla karşı karşıyayız. Oradaki insanlara bir nebze de olsa katkıda bulunmak amacıyla başlattığımız yardım kampanyasına halkımız Sivil toplum kuruluşları ve Bismilli işadamları tarafında 20 bin TL yardım toplanmış olup, Başbakanlık Acil Afet fonuna Somali’ye gönderilmek üzere gönderildi. Dedi.

Yardımlar Bismil Kaymakamı Oğuzhan Bingöl öncülüğünde başlatıldı.

İlçede vatandaş ve işadamların içtenlikle uzattıkları yardımlardan dolayı duygulandıklarını ifade eden Kaymakam Oğuzhan Bingöl, İlçedeki kamu kurumlarında çalışan personel gerekse ilçe merkezinde yaşayan vatandaşların içtenlikle uzattıkları yardım ellerinden dolayı çok duygulandığı ve bundan ötürü hepsine sonsuz teşekkürlerini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi