Gerçekleştirilen sergiye Bismil Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Akyol, Bismil milli eğitim şube müdürü Erdal Güngör, HÜDA PAR Bismil İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Bal ve parti yönetimi ve Okul müdürleri katıldı.

Proje sergisi hakkında konuşma yapan okul müdiresi Müzeyyen Tarhan;
"Öğrencilerimizin ufuklarını, daha da genişleterek bilim yolunda emin adımlarla ilerlemeleri amacıyla felsefe den dine, sanattan edebiyata, bilime kadar birçok bilinen araştırmayı öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Araştırma, inceleme ve tasarım alanında toplam 24 projemizi bugün sergiliyoruz. Hayırlı olsun Bismil'e ve öğrencilerimize." Dedi.

Okulun öğrencilerinden, okullarında yapılan serginin kendilerine mutluluk hissi verdiğini dile getiren İlayda Bulut;
Okulumuzda böyle bir etkinlik düzenlendiği için çok mutluyuz. Arkadaşlarımızla bu projeyi yaparken hem işbirliği yapmayı hem de koordinatör öğretmenlerimizle beraber çalıştığımız için çok mutluyuz. Danışman öğretmenlerimizle beraber çok güzel vakit geçirdik. Bu projeleri yapınca kendimizi geliştirdiğimize inanıyoruz. Böyle bir şey olduğu için kendimizle gurur duyuyoruz." Diye ifade etti.
Okulun öğrencilerinden Rabia Gül Çelik ise yaptıkları projeyi ve sergiyi şöyle dile getirdi:
"Okulumuzda yapılan TÜBİTAK projemiz çok iyi bir şekilde geçti. Bu projemizde Diyarbakır'da yani ilimizde eski tarihi alan yapmaya çalıştık. Maketleri çıkarmaya çalıştık. Bu süreçte hocalarımızın da yardımı ve emeği büyüktür. Bu şekilde bir sergi hazırladık."

img-9801.jpg

img-9805.jpg

img-9792.jpg

img-9797.jpg

img-9809.jpg

img-9820.jpg

img-9803.jpg

Editör: Haber Merkezi