12009.jpg

Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimler ve diş hekimlerine ise 5 bin lira ek gösterge zammını öngören teklifin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesi üzerine sağlık çalışanları, kendilerinin zamdan mahrum bırakıldığı gerekçesiyle Bismil devlet hastanesinde Bismil SES temsilciliği üyeleriyle birlikte basın açıklamasını yaparak olayı protesto etti.

Bismil SES temsilciliği hastane bahçesinde basın açıklamasını yaparak ücret artışı tüm sağlık çalışanları kapsamaması sağlık emekçileri arasında ki iş barışını da daha da bozdurduğunu bundan dolayı iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemi kararı alındığı belirtildi.

Sendik adına basın açıklamasını Necip Ertuğrul yaptı” Sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir. Ücret artışı, tüm sağlık çalışanları, sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm mesai arkadaşlarımız için yapılmalıdır. Bu alına yanlış kararın düzetilmesi ve tüm sağlık çalışanların ayrım yapmadan zam yapılması için 3 ve 6 Aralık'ta iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemi yapacaklarını.” söyledi.

Basın açıklamasının tam metni

Dün TBMM’de kabul edilen yasa ile adeta sağlık hizmetleri ekip hizmeti olmaktan çıkartılmış ve sağlık emekçileri arasında ki iş barışı da daha da bozulmuştur. Dünden beri TBMM’de siyasi partiler ile yaptığımız görüşmeler, yaptığımız basın açıklamaları sosyal medya etkinlikleri ile tüm iş kolu emekçiler için adil bir düzenleme yapılması için çaba içinde bulunduk. Sağlık hizmetleri ekip hizmetleridir. Ekip arasında ayrımcılık yapmayın dedik. Ancak hükümet taleplerimize kulaklarını tıkadı.

Bu durumda protesto etmek ve temel taleplerimiz arasında yer alan;

Döner sermaye performans uygulamaların kaldırarak yoksulluk sınırı üzerinde emekliğe yansıyan temel ücret 3600- 7200 ek gösterge COVİD-19’un iş kazası ve meslek hastalığı sayılması yıpranma payı.

Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getirmek için;

3 Aralık 2021 Cuma günü saat 11.00-13.30 saatleri arası iş yavaşlatma eylemi yapılacak. Kurumlarımızın önlerinde bahçesinde bir araya gelip sözümüzü hep birlikte koruyoruz.

6 Aralık 2021 pazartesi günü uyarı amaçlı iş bırakma eylemi gerçekleştiriyoruz.

Bu eylemi iş kolumuzda ki emek ve meslek örgütleri ile ortaklaştırmak istiyoruz. İş kolu emekçilerin talebi örgütlü tüm yapıların birlikte hareket ederek sonuç alıcı eylem ve etkinliklerin yapmasıdır. Bugünden itibariyle sosyal medyada dolaşan haberlere göre sağlık SEN ve Türk sağlık SEN de iş bırakma kararı almıştır. Buradan sağlık SEN ve Türk sağlık SEN başta olmak üzere sağlık alanında iş kolunda örgütlü tüm emek ve meslek örgütlerine çağrıda bulunuyoruz. Bir sendika iş bırakırken, diğer sendikaların üyelerinin çalışması GREV kırıcılıktır. Hiç kimse Grev kırıcı olmasın emekçilerin hakları için birlikte hareket edelim. Gün tabandan gelen sesi dinleme ve cevap olma günüdür. Farklıklarımız bir kenara bırakarak iş kolu emekçileri için kazanım elde etme günüdür. Biz SES olarak emekçilerin kazanım elde etmesi için her türlü eylem ve etkinlikte tüm örgütler ile ortaklaşmaya hazırız.

Editör: Haber Merkezi