Bismil Meslek Yüksek okulu konferans salonunda Bismil SHM Müdürü Mustafa Eken ve  Psikolog Kübra İskenderoğlu tarafından Bismil Meslek Yüksek okulu öğrencilerine yönelik verdiği seminerde, Kadına yönelik şiddet ve aile içi iletişim konusunda bilgiler anlatıldı.

Şiddetti uygulayanın erkeklerde fazla olması hesabıyla daha çok erkeklere hitap eden Mustafa Eken, erkeklere empati kurma ve şiddetin suç olduğu konusunda bilgilendireme de bulundu. Ayrıca suç işlemeye yönelik önleyici tedbir kararları ve suç mağduru insanlara yönelik hizmetler anlatıldı.

Psikolog Kübra İskenderoğlu ve Bismil SHM Müdürü ve aynı zamanda sosyolog Mustafa Eken tarafından verilen eğitim seminerinde şu bilgilere yer verildi:

"Aile bireylerini birbirine bağlayan muhabbet ve merhamet bağları ne kadar güçlüyse, aile de toplum da o kadar güçlü ve sağlıklı olur. Aile bağlarını zayıflatarak birliğimizi ve dirliğimizi tehdit eden en ciddi tehlikelerden birisi şiddettir. Yüce dinimize göre insan, varlık aleminin en şerefli üyesi olarak saygıyı, şefkati, adaleti ve merhameti hak eder. Kadın, her türlü değerli niteliğinin ötesinde, öncelikle insan olma vasfıyla doğuştan getirdiği en temel hak ve hürriyetlere sahiptir. Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi vesellem) can, mal ve onur dokunulmazlığının bu hakların başında geldiğini haber verir. Kadına yönelik şiddet, fiziksel, duygusal ve ekonomik boyutlarıyla söz konusu dokunulmazlıkları ihlal eden büyük bir insanlık suçudur." Denildi.

Editör: Haber Merkezi