Bismil  Ziraat Odası yönetim kurulu ve meclis üyeleri olarak, yöre çiftçisine daha iyi hizmet vermek adına yönetime geldikten sonra bazı ek tedbirler alarak odaya yeni bir hizmet binası kazandırma çabası içine girdiklerini kaydeden Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: 
    
''Çiftçilerimizden toplanan aidatlarla merkezi bir konumda arsa veya hizmet binası araştırması yaptık. Daha önceki Başkan döneminde Maliyeden satın alınan arsanın bedeli ödenmediği için Maliye tarafında arsa geri alınmıştı. Bu arsanın tekrar alınması için girişimlerden bulunduk. Ankara’da yapılan temaslar sonucu Altıok Mahallesi Müftülük karsısı, Dostlar lokantası bitişindeki arsayı Maliye’den tekrar satın aldık. İnşallah seneye arsa üzerinde Ziraat odası hizmet binası yapımına başlayacağız. Dedi.  
    
Bismil çiftçisine yeni hizmet binasının inşasının seneye yapacağını söz verdiğini ifade eden  Ziraat odası Başkanı Mehmet Arslan, Bundan sonraki hedeflerinin seneye arsa üzerine hizmet binası yapılarak, yöre çiftçisine daha iyi hizmet vermek olduğunu, bu konuda kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi. 

 ”05 Şubat 2011 tarihinde yapılan başkanlık seçimi öncesi çiftçilere verdikleri "odayı kiralık bir yerden kurtarıp Bismilli çiftçi kardeşlerimize daha iyi hizmet alabileceği yeni bir bina" yapma sözü vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirebilmek için yönetim ve meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte aldığımız ortak kemer sıkma politikası sayesinde ve odaya toplanan aidatları biriktirerek uzun zamandır hayalini kurduğumuz hizmet binası inşası için gerekli olan Maliyede ki arsayı tekrar almayı başardık. Dedi.

tarim.20111115163138.jpgArslan, Türkiye'de faaliyet gösteren çiftçilerin hakkını ödemenin zor olduğunu belirterek, “Çiftçilerimiz için ne yapsak azdır, bu yeni hizmet binasının ziraat odasına ve çiftçilere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Çiftçilerimize söz veriyorum seneye inşallah yeni hizmet binasının temelini atacağız. Geniş ve ferah bir mekan olmuş burada vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verilecektir” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi