“Tüm dünyada ciddi kayıplara yol açan Koronavirüs hastalığı Bismilli hemşerilerimizi de hem sağlık hem sosyal hem de ekonomik açıdan son derece olumsuz etkilemiştir.”diye hatırlatan Kum;  Pandeminin başladığı günden bugüne birçok kişinin ailesinden akrabalarından birilerini veya birkaçını Covid19 nedeniyle kaybettiğine dikkat çekti.

“Birçoğumuz sevdiklerini komşusunu Covid19 yüzünden bir daha göremeyecek. “ diye hatırlatan Kum; “Birçoğumuzun işi bozuldu. Bununla birlikte 65 yaş üstünün riski devam etmekle birlikte artık bu hastalık yönünden 17-55 yaş grubu vatandaşlarımız ciddi risk altında.”  Diyerek uyarıda bulundu.

“Bu hastalığa karşı kendinizi, aile büyüklerinizi, çocuklarınızı ve sevdiklerinizi koruyacak en etkili zırh Aşıdır.” Diyen Kum; “Çünkü görüyoruz ki hastane covid19 servislerinde ve yoğun bakımlarda yatan hastaların çok büyük kısmı aşısız. Ayrıca ölümlerin büyük bir kısmı da aşısızlar. Bununla birlikte aşının tam doz yapılması koruyuculuğu daha çok arttırıyor. Aşısızlar ağır hastalanıyor. Aşısızlar hayatını kaybediyor.” Diyerek aşı olunması çağrısında bulundu.

Kum; “Bu nedenle hem kendimizin hem ailemizin hem de sevdiklerimizin iyiliği için zaman kaybetmeden hızla aşımızı yaptıralım…” diyerek tüm Bismilli vatandaşları aşı olmaya davet etti

Editör: Haber Merkezi