Bismil’de 51 hastaya evde bakım hizmeti verildiğini ifade eden Çelebi, Evde bakım hizmetleri konusunda belirlenen istikamette ilerleniyor.  diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı tarafından, hastaneye gelemeyecek durumdaki vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, hastaların her türlü derdiyle ilgileniyor.

       Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Hizmetleri’nin uzman ekipleri, evde tedavilerini yürüttüğü çok sayıda yatağa bağlı hastayla yakından ilgilenerek her türlü tıbbi müdahaleyi yerinde yapıyor. Evde Sağlık Hizmetleri programının ana kriteri hastanın yatağa bağımlı olması ve tedavi için mobilize olamaması gerekiyor. Hastaların pansuman ve enjeksiyonları başta olmak üzere, muayene, tahlil, tetkiklerini aileleri ile birlikte yaşadıkları mekanlarda gerçekleştiren sağlık uzmanları, evde Bakım birimine başvuran hasta ve hasta yakınlarının sayısının her geçen gün arttığını ifade eden, Bismil Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Vefik Çelebi Evde Sağlık Hizmetleri hafta içi her gün randevu sistemi ile ve mesai saatleri dahilinde yürütülüyor.

2.20111021172112.jpg

Çelebi, yaptığı açıklamada, yatağa bağımlı ve hastaneye gelemeyecek durumdaki hastaların sağlık hizmetini evlerinde alabilmelerini sağlayan uygulamadan yararlanabilmeleri için bu hastaların, evlerinde tahkikat yapılması suretiyle değerlendirildiğini söyledi.

Bismil'de evde bakım hizmeti olarak 51 hastaya düzenli bakım yapıldığını  ifade eden Çelebi öncelikli olarak,felçli, SSPE, Kronik hastalıkları olan kişilere öncelik verildiği, Evde Sağlık Hizmetlerinden faydalanmak isteyen hasta ve hasta yakınları Bismil Devlet Hastanesi’nin Evde Sağlık Hizmetlerine şahsen başvurması veya hastanemizin web sayfasında veya 0412 415 6161 randevu alabileceğini söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi