Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bismil ilçesinde taksi taşımacılığını kayıt altına almak, korsan taşımacılığı önlemek, taksi hizmetlerini bir düzen içerisinde sürdürmek ve gerekli denetimleri sağlamak amacıyla ticari taksi plakasını 29 yıllığına ihale edecek.

Belediye Durağı’nda 10, Merkez (İstasyon Caddesi) Durağı’nda 12, Fatih Mahallesi Durağı’nda 8, Nokta(darlı yolu) Durağı’nda 8, Hastane Durağı’nda 10, Toki Durağı’nda 10, Sanayi Durağı’nda 10, Siteler ve Üniversite Durağı’nda 10 adet olmak üzere toplamda 8 farklı durakta 78 adet ticari taksi plakası 29 yıllığına kiralanacak. Açık arttırma usulü ile yapılacak İhalede her bir plakanın tahmini bedeli 100 bin TL artı KDV olarak belirlenmiş durumda.

Belirlenen duraklarda çalışacak 78 adet Ticari Taksi (TT) Plakası ihalesi 24/12/ 2021 Cuma günü, saat 10.00’da başlayarak teker teker yapılacak.

İhale tarihinden itibaren geriye dönük kesintisiz 5 yıl ve halen Bismil'de ikamet etme şartının arandığı ihale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü ile yapılacak.

Her bir ticari plakanın muhammen bedeli KDV hariç 100 bin lira olarak belirlenen ihaleye gerçek kişiler katılabilecek. Her bir plakaya herkesin müracaat edilebileceği ihalede, sözleşme imzalamaya hak kazanan kişi diğer plakalar için teklif veremeyecek.

İhaleyi kazanan kişiler, bedelin yarısını peşin diğer yarısını da bir yıl süre içerisinde 2 taksitte ödeyebilecek. Ayrıca bedelin tümünü tek seferde yapmak isteyenler için yüzde 10 indirim uygulanacak.

Ödeme şartlarını yerine getiren kişilerin en geç 3 ay içerisinde istenilen özellikte aracı alarak faaliyete başlaması gerekiyor.

Belirlenen duraklarda çalışacak 78 adet Ticari Taksi (TT) Plakası ihalesi 24/12/ 2021 Cuma günü, saat 10.00’da başlayarak teker teker yapılacak.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

Editör: Haber Merkezi