Bismil'de yaz aylarında düğünlerin ardı arkası kesilmiyor, düğün yapmak, halay çekmek, eğlenmek elbette herkesin hakkı ancak düğünlerden sonra rastgele havaya sıkılan mermiler ve ardı arkası kesilmeden patlatılan havayi fişekler vatandaşlardan büyük tepki topluyor.

 Özelden Bismil Haber'e mesaj gönderen Bismilli hemşehrilerimiz konu hakkında sitemlerini dile getirerek Bismil Haber'den bu konu hakkında kamuoyu oluşturulması ricasında bulundular

Vatandaşlarda biri ; "Her gün düğünler oluyor ve gece geç saatlere kadar havayI fişekler patlatılıyor yüzlerce kez havaya kurşunlar sıkılıyor" diye sitem ederken ; "çocuklarımı uyuyamıyor artık silah sesine karşı fobileri oluştu yataklarından fırlayıp ağlıyorlar." diye belirterek çocukların bu durumdan olduça olumsuz etkilendiğini ifade etti.  "Havaya sıkılan kurşunun birilerini öldürebileceğini hala anlayamadılar mı insanlarımız? illa ki birilerinin ölmesi mi lazım?" diye sitemini sürdüren vatandaş;  "Lütfen bir kamuoyu oluşturun bıktık bu sözde keyif orta çağ alışkanlığından" diyerek adeta isyan etti.

Adının yayınlanmasını istemeyen Hemşehrimiz sözlerini şöyle sürdürdü; " Havaya sıkılan bir merminin öldüreceğini birçok kimse bilmiyor. Bir merminin namludan çıkış hızı saniyede 350 ile 450 kilometre arasındadır. Havaya sıkılan bir kurşunun ya da mermi çekirdeğinin iniş hızı ise bunun yarısı kadar, ortalama saniyede 200 kilometredir. Düğünlerde havaya kurşun sıkmaya son bu insan canına kast eden gelenekten vazgeçilmeli artık."

 Kanaat Önderleri ve Kaymakam'a Çağrı 

 Forum kısmında düşüncelerini ifade eden bir başka vatandaş ise; "Bizim.kanaat önderlerimiz güzel bir dille Kaymakamımız ve emniyet yetkililerine durumu anlatırsa büyük olaylar olmadan bu tür durumların önüne geçilecebilir bu tür durumlarda onların sözleri çok etkilidir" diyerek Kanaat Önderleri'ne va Kaymakam'a seslendi.

 Havaii Fişek ve Silah Sıkma Yasaklansın 

 Düşüncelerini dile getiren bazı vatandaşlar ise ; "Havayi fişek ve silah sıkmaya karşıyız yasaklansın" diyerek duruma tepki gösterdiler.

 

Editör: Haber Merkezi