Diyarbakır’ın Bismil Ovası’nda binlerce hektar alanda yetişen pamuğun elektrik kesintilerinden olumsuz etkilendiği,  ilçede sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin pamuğun rekoltesini etkilediğini bildirdi.

Bu yıl pamuk üretiminde iyi bir rekolte beklediğini ifade eden Bismil Ziraat odası Başkanı Mehmet Arslan, Pamuk toplama makineleri pamuk hasadına başladılar.  Eğer bu yıl elektrik dalgalanması olmasaydı. İnanıyorum ki pamuk rekoltesi daha fazla olacaktı. Pamuk üreticilerinin en büyük sıkıntısı elektrik kesintileri ve dalgalanmasıdır. Elektrik dalgalanması yüzünde yüzlerce çiftçimizin trafo ve su dalgıçları yandı. Çiftçi hem verimde, hemde cebinde zarar gördü. Dedi.

 Önümüzdeki yıllarda Bismil ovasında sulama kanalları faaliyete geçeceğini ve Bismil ekonomisinin katlanacağını ifade eden Arslan, Umarım önümüzdeki yıl elektrik kesinti ve dalgalanması olmaz. Dedi

 Pamuk fiyatlarının geçen yıla göre kilogram basına 50 Kr düşük olduğunu ve Pamuk fiyatlarının düşük olması da ayrı bir problem teşkil ettiğini ifade eden Arslan,   Bu yılki pamuk hasadının çiftçimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi