69c73acb-67fa-49cc-8f2c-b628f1602e6f.jpgbbaa831a-53a8-4339-801b-c03bb4a037ef.jpgBismil İlçesinde Tepe Mahallesinin ücra kenarında ev yapan Gül ailesi, , 6 yıldır defalarca yetkililere başvurmalarına rağmen bir turlu sonuç alamadı.

Tepe’de yaşayan 9 nüfuslu aile 6 yıldır su çilesini çekiyor. Konu hakkında konuşan aile reisi Fikret Gül: “Ben hayvancılıkla uğraştığım için 6 yıl önce mahalle dışında bir ev yaptım. Evimi yaptığım yerde su şebekesi olmadığından dolayı su sıkıntısını yaşıyoruz. Dedi.

Gül: “Hayvanlarımıza su vermek ve evin su ihtiyacını karşılamak için yaya olarak su bidonlarıyla kilometlerce uzaklıkta olan su derelerinden eve su taşıdığımızdan dolayı çok sıkıntı çekiyoruz. Ben defalarca başta DİSKİ ve diğer yetki mercilere başvurmamama rağmen evime su şebekesi çekilmedi. DİSKİ ’den 5 kere keşfe geldiler ancak hiçbir olumlu çalışma yapılmadığını. “Söyledi.

Mağdur olduğunu belirten Gül, yetkililere seslenerek, bu mağduriyetimizin giderilmesini ailem ve hayvanlarımızın suya kavuşması için evine su şebekesinin çekilmesi için yetkililerden yardım talep etti.

Editör: Haber Merkezi