Bismil’de İlçe İnsan Hakları Kurulu, Ekim ayı olağan toplantısını yaptı.

Bismil İlçe İnsan Hakları Kurulu, Ekim ayı olağan toplantısını yaptı.
Kaymakamlık binasında yapılan toplantı, gündem maddelerinin okunmasıyla başlandı. Daha sonra ilçenin çeşitli yerlerinde bulunan şikayet kutularının açıldığı toplantıda, dile getirilen sorunlar için çözüm arandı.

Kaymakam adına Yazı İşleri Müdürü Fahrettin TAYMUR başkanlığında, gerçekleştirilen toplantıya,  Bismil Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Gürbüz, BDP temsilcisi Şabap Baran, CHP İlçe Başkanı Şafak Turğay, Bismil AA muhabiri ve Yerel gazete temsilcisi Musa Çelebi, Esnaf ve San. Oda Bşk. Şehmus Gelen, Bismil E.S.K.K.K Bşk. Kızılay Derneği Bismil Şb. Bşk. Serdar Zorooğlu, Bismil Buro Tem. Zeki Çelik, Diyanet-Sen İlçe Tem. Ahmet Kalkan, Şöfür ve Oto. Odası Bşk. Mahmut Aydın, ÖVDER Bşk. M.Ali Güzey, Okul Aile Bşk. Nufer Şen, katıldı.
İLÇENİN EN BÜYÜK SORUNU GENÇLERİN MADDE BAĞIMLILIĞI

 İlçede 600 kişiye yakın gencin madde bağımlısı olduğu ifade edildi.

Kurulda, İlçenin en önemli sorunların başında madde bağımlısı oluştuğu ifade edildi. İlçede güvenlik güçlerinin uyuşturucu maddelere karşı mücadele de yetersiz kalındığı ifade edilirken, ilçede Emniyet ve kolluk küvetlerin, toplumun sağlık ve ahlakını bozacak uyuşturucu madde ile mücadele çalışmalarının iyi sürdürmediği ifade edildi. 
 

Toplantıda, Kurul üyeleri, madde bağımlısı çocuk ve gençlerin aileleriyle eğitime tabi tutulması, Bağımlıların sayısının daha sağlıklı tespit edilmesi,  Gençlerin problemlerini dinleyerek gençlerin sorunlarına karşı çözüm aşamasında neler yapılması gerektiği hakkında İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri görüş alışverişi içerisinde bulundu.
Kurulda, madde bağımlısı gençlerin topluma kazandırılması için ilgili birimlerle görüşmelere başlanacağını; psikolojik desteğin sağlanacağını şayet ihtiyaç duyulursa tedavi işlemleri için gerekli işlemlerin başlatılacağını, eğitimine devam etmek isteyen gençlere destek sağlanacağını belirtti.

Bu ayki Toplantının diğer konu başlıkları şöyle,

1-Bismil’de madde bağımlıları ile etkin mücadele edilmesi,

2-Bismil Diş hastanesinde acillerin açık olması,

3-Salı günü Ankara Caddesi üzerinde kurulan Pazar’dan dolayı Trafik sıkışıklığı meydana geldiği,

4-Okulların Temizlik sorunları,

5-Lise 1 ve 2 sınıf öğrencilerin taşıma sorunları,

6-Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde İlçede Madde bağımlıları ile ilgili nasıl çalışma yapılabileceği,

7-Metem (Metem ATL Lisesi) yurdu, 300 kişilik kapasiteye olmasına rağmen neden 100 kişi yerleştiği, Yatak sorunu nedeniyle boş kaldığı bu sorunun giderilmesi,

8-Üniversite öğrencilere bir defaya mahsus burs verilmesi ile ilgili konular görüşüldü.

 İnsan Hakları Kurulu toplantısında, gereken önlemler ve yapılması gerekenler görüşüldü. Kurumlar arasında görev dağılımı yapılırken, önümüzdeki aylarda öğrenci pansiyonlarına ve kurumlara ziyaretlerin yapılması kararlaştırıldı.

 

Editör: Haber Merkezi