ad91da85-97a0-4c79-993e-8fdc4aa5039b.jpg

İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şubesi tarafından yapılan konferansa, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Enver Hakan Zengince, ilçe Müftüsü Ahmet Durmuş , İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şube Başkanı Mehmet Şerif Aras, Sivil Toplum Kuruluşların temsilcileri, Öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

cca76ab7-8ecb-452a-ae25-417cad247a00.jpg

“İmam Hatipli, Topluma faydalı imanlı bireylerdir”
Konferansa konuşmacı olarak katılan Diyarbakır il Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, İmam hatip gençliği ilgili konuşmasında”İmam Hatipli olmanızdan dolayı şeref duymanız övünmeniz sizin hakkınızdır, ifadeleri kullanarak “Bu milletin tarihinde imam hatip okulları vardır. İlk İmam Hatip okulu Celladdin Ökten hocamızın inanç azmi ve gayreti neticesinde açıldı. İmam hatipli olmanızla Ülkenize ailenize ve çevrenize faydalı olan birer imanlı gençlersiniz. İmam Hatipli gençler; teknolojik projelerle ülkesine çok büyük katkılar sağlamıştır” ifadesini kullandı.

44c21fce-a85c-4c24-81ed-d72a01429c36.jpg

Karabayır” Medeniyetimiz, Paygamberlerden gelmiştir”
Konuşmasını ayetlerin okumasıyla devan eden Müftü Karabayır” İmam hatipli Kardeşlerim ; Maide süresi 105. Ayeti: Ey iman edenler! Siz kendi sorumluluklarınıza dikkat edin. Siz doğru gittiğiniz takdirde yanlış yola sapanlar size zarar veremez. Hepinizin dönüşü Allah’adır” Sizler sorumluluklarınızın bilincinde olmalısınız bu Ahlakla hareket etmelisiniz. Çünkü; Bizler öyle güzel bir medeniyetin sahibiyiz ki; Hz Adem’den başlayarak Hz Muhammed (sav) ile devam etmektedir. Medeniyetimizi çok iyi öğrenmeliyiz. Çünkü medeniyetimiz bizim kökenimizi gösterir ve Hz Adem’den Hz İbrahim’e ve En son Peygamberimiz Hatemül enbiya Hz Muhammed ‘tir. İşte Medeniyetimiz ve kökümüz budur, “dedi.

4f8c7085-92c8-42a2-b325-d1ffdd74b517.jpg

Karabayır “ İlk İman edenler sizin gibi gençleridir”
İmam hatipli Ağaçın kökü gibidir. Kökü sağlam olan ağaç fırtınada sökülmesi mümkün değildir, ifadesini kullana Müftü Karabayır” Sağlam ağaç meyve verir ve eğilir. İmam hatipli Müslüman gençler de meyve veren ağaç gibi etrafına faydalı ve güzel ahlakı yayma çabasını gösterendir, boynu bükük ve tevazu sahibidir.
Peygamberimiz Hz Muhammed (sav) ilk iman edenler sizin gibi gençlerdi . Bu genç sahabiler (Hz Ali, Hz Musab, Hz Rafi, Hz Amar, Hz Habab gibiler) Hz. Muhammed (sav ) öyle bir imanla bağlanmışlardır ki savaşa katılmak için kendini daha büyük göstermek adına ayak parmaklarının ucuna dururlardı. Bu genç sahabeler peygamber efendimiz sav bağlılıkları ve ihlaslı çalışmalarıyla İslam dini zaferler kazandı ve İslam devleti oldu.

dfb9e7ed-2356-4473-a173-d8a21e5b0dc9.jpg

Konuşmanın sonunda gençler bizim umudumuz olduğunu ifade eden Karabayır” Bu memleket, İmam hatipli gençlerin omuzunda büyük başarılara imza atacaktır. Sizler umutlarımızsınız hayırlı ve imanlı gençliksiniz. Bizler sizleri seviyoruz ve sizleri Allah’a emanet ediyoruz” dedi.

Müftü Karabayır, Bu güzel çalışmada emeği geçen başta İlim Yayma Cemiyeti Şubesi ve Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Fen Lisesi’nin İdarecilerine teşekkür ediyorum.

İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şube Başkanı Şerif Aras ise Programa katılım gösteren, Başta İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Enver Hakan Zengince, ilçe Milli Eğitim Müdürü, ilçe Müftüsü, Siyasi Parti Temsilcileri ve STK temsilcilerine Selahaddin Eyyubi imam hatip güzel öğrencilerine sonsuz teşekkürlerimi ve sevgilerimi iletiyorum.

Editör: Haber Merkezi