Yatırımcılar normalleşme süresinin başlamasıyla yatırımın yeni yapılması için Bismil Aralık ve Köseli tarafındaki 22/A kapsamındaki imar alanlarının açılması talebinde bulundu.

Bismil hızla geliştiği için her yıl 1000 konuta ihtiyaç duyulduğunu aktaran inşaatçılar, kaçak alanların azalması İçin yeni alanların, imarların açılması konusunda çağrıda bulundular.

Bismil’de Konut Fiyatları Uçtu

Bismil’de konut fiyatları her geçen gün yükseliyor. Kentte hem satın almada hem de kiralamada yüzde 30 civarında artış yaşandığı belirtildi.

Ev fiyatları 250 bin TL- 850 bin TL arasında değişiyor. Kira fiyatları da yükseldi. 700 TL - 1500 TL arasında değişiyor.

Bismil Haber Gazetesine yazı gönderen bir vatandaş, Böyle bir süreçte Bismil’deki ev fiyatlari ve kira fiyatlari hakkında bir sitemim var. Günümüz şartlarda Bismil’de satilik ve kiralık evler piyasanın çok ama çok üstünde nereye gidiyoruz. Biz Bismil gibi bir ilçede satın alınacak minimum bir ev 300bintl den başlıyor. hayırdır denize karşı ev mi? alıyoruz, çalışmaya gelince yerel esnafimiz 1500 TL’den yukarı maaş veren yok. Fakat ev fiaytlari kiralar aldı başını gitti. Bismil gibi bir ilçede çok degil mi? bu fiyatlar. Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi