İslam'da, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tek gece olarak yer alıyor.

Kur'an-ı Kerim'de Kadir Suresi'nde bu gece şöyle anlatılıyor:

"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

Kovid-19 kısıtlamalarının büyük oranda kalktığı Türkiye'de Kadir Gecesi, iki yıl aradan sonra camilerde ibadet ve duayla idrak edilecek.

Bismil İlçesinde siyasi lider ve tanınmış kişiler Kadir gecesi nedeniyle sosyal medya hesaplarından yazılı mesaj yayımladı. İşte o mesajlardan bazıları;

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince;

enver-hakan-zengince.jpg

“Ramazan Ayının son günlerini yaşarken,

Yüce Allah’ın bin aydan daha hayırlı olan bir esenlik ve selam gecesi olduğunu Kur’an-ı Kerim’de bizlere müjdelediği ve Kur’anı Kerim’in yeryüzüne indirildiği Kadir Gecesine bir kez daha kavuşmanın sevinciyle,

Kadir Gecemiz mübarek olsun.”

HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı H. Ali Bilmez;

cxodxh5m-400x400.jpg

“İnsanlar için rahmet, hidayet, kurtuluş ve saadet vesilesi olan Kur'an'ın içinde indirildiği ve Kadir-i Mutlak Allah'ın bin aydan daha hayırlı olarak takdir ettiği mübarek Kadir Gecemiz başta alem-i İslam olmak üzere, tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

HDP Bismil Eş Başkanı Orhan Ayaz;

fb-img-1645985491875-001.jpg

Halk olarak, birlik ve dayanışma duygularına çokça ihtiyaç duyduğumuz mübarek Ramazan-ı Şerif'in son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ne idrak etmenin mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız.

Mübarek gecenin, halkımıza birlik ve dayanışma getirmesini temenni eder ve bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kadir Gecesi'nin tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını dilerim. Kadir Gecemiz mübarek olsun”

DEVA Partisi Bismil İlçe Başkanı Şükrü Merdanoğlu;

204711721-1230929774017007-7625710558494373188-n.jpg

"Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin tüm İslam alemine sağlık, huzur ve bereket getirmesi dileğiyle. Kadir Gecemiz mübarek olsun."

Editör: Haber Merkezi