Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Selehaddin-i Eyyubi İlkokulu, okul öncesi öğretmeni Kübra Çakmak ve farklı illerden 7 öğretmenin katkısı ile başlatılan "Gelecek İçin Tasarrufu Seçin" eTwinning projesi kapsamında öğrencilerin tasarruf konusunda bilinçlendirilerek gereksiz yere harcanan elektrik, ihtiyaç fazlası kullanılan su, geri dönüşebilen malzemelerin kullanımı konusunda beceri kazanmalarını sağlanacak.

Proje ile ilgili bilgi veren Kübra Çakmak ‘’ Öğrenmenin ve kavramanın çok yüksek olduğu
Okul Öncesi dönemde öğrencilerimizi tasarruf konusunda bilinçlendirmek amacıyla "Damlaya Damlaya Göl Olur "atasözümüzden yola çıkarak öğrencilerimizin tasarruflu davranarak birikim yapmalarını ve birikimleriyle gelişimlerine katkıda bulunacak harcamalar yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz.’’ Dedi.

Okul öncesi öğretmeni Kübra Çakmak rehberliğinde öğrenciler kumbaramı tasarlıyorum, uzmanından öğreniyorum, elektrik dedektifiyim, kompost yapıyorum, hikayemi seçiyorum gibi eğitici ve eğlenceli etkinliklerle yaparak ve yaşayarak öğreniyorlar. Bu proje sayesinde öğrenciler hem israfın önlenmesi hem de kaynakların daha verimli kullanılması bilincini öğreniyor.

eTwinning Nedir?

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

07f42abd-091b-418a-a5c6-d54b9b3af884.jpg

Editör: Haber Merkezi