BDP Bismil ilçe örgütünün çağrısı üzerine bugün akşam saatlerinde göstericiler dört farklı noktada protesto eylemi gerçekleştirildi. Eylemciler Bismil’in Sanayi, Akpınar, Nato ve Diyarbakır-Batman karayolunu trafiğe kapattı. 

         Sanayi Mahallesi'nden Diyarbakır-Batman Karayolu'na doğru meşaleli yürüyüş gerçekleştiren binlerce kişi kara yolunu trafiğe kapattı. Araçların gidiş gelişlerine izin verilmeyen ve yola barikat kurarak, yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yapılmaya başlandı. Bunun için grubu dağıtmak için gaz bombaları ve tazyikli su kullanan güvenlik güçlerine göstericiler de molotofkokteyli, havai fişek ve ses bombalarıyla karşılık verdi.

          BİM ARACI ATEŞE VERİLDİ.

          Yol kapatma eylemi esnasında Batman istikametinden Diyarbakır istikametine gitmekte olan BİM alış veriş mağazalarına ait gıda yüklü TIR'ı durduran eylemciler araç şoförünü araçtan indirerek anahtarına el koyduktan sonra aracı ateşe verdi.

          Saatlerce süren çatışmalar nedeniyle adeta savaş alanına dönen ilçede olaylar son buldu. Olaylar nedeniyle 9 kişinin ise gözaltına alındığı öğrenildi.

106561_3.jpg

Editör: Haber Merkezi