2010 Yılı Ürünü Dane Mısır Desteği İcmalleri İlçe tarım Müdürlüğünde askıda tutulmasına rağmen, Bismil’de 20 Nisan da YSK vetosu nedeniyle çıkan olaylar nedeniyle bazı çiftçilerin Mısır desteklemesi için, İlçe Tarım Müdürlüğünde askıda kalma süresi içersinde başvuruları yapmayan çiftçilerin başvuruları alınmadı.

             Bismil İlçe Tarım Müdürlüğü, süresi içersinde başvurmayan çiftçilerin dane mısır desteklemeleri için, itirazların değerlendirmeye alınmayacağını ve herhangi bir hak doğurmayacağını bildirilmişti.

            Mağdur olan çiftçiler her defasında Bismil’e gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e İlçede çıkan karışıklıklar nedeniyle askı süresinde ilçe Tarım Müdürlüğüne başvurmadığını ve mağdur duruma düştüğünü ifade edilmişti.

            Karacık Köyü Muhtarı Ömer Çalın, Bismil’de bazı çiftçilerin zamanında belgelerini ilçe Tarım müdürlüğüne teslim etmediği için desteklemeleri alamadı.  Bir gurup çiftçiyle birlikte durumu Tarım Bakanlığımıza illettik. Sağ olsun Bakanımız ilgilendi. Dedi.

            DESTEKLEMELER İÇİN İLÇE KOMİSYONU TOPLANDI.

            Mağdur durumda olan Çiftçilerin mısır desteklemeleriyle ilgili İlçe Komisyonu toplandı. İlçe komisyonu tarafında alınan karar ile ek icmaller gönderildi.

            İlçedeki Çıkan olaylar nedeniyle süresi içersinde başvurmayan çiftçilerin müracaatı tekrar alındı. Yapılan incelemeler sonucu belgeleri tam olan çiftçilerin Mısır desteklemeleri de ödenmiş oldu.

Editör: Haber Merkezi