24 Kasım Öğretmenler Günü düğün salonunda yemekli özel bir programla kutlandı. İlçede görev yapan emekli ve stajyer öğretmenlerden oluşan yaklaşık 1000 öğretmenin ailesiyle katıldığı program, Öğretmenler Korosu’nun müzik dinletisi ve öğrencilerin okuduğu şiirlerle başladı.

Programda konuşan Bismil Kaymakamı ve  Belediye Başkanı Turgay Gülenç, “Öğretmenlik ve Eğitimcilik bir fedekarlık mesleğidir. Bu mesleği seçerken zaten sizler bunu bilinci içerisinde seçtiniz. Zaman zaman görüyorum ki fedakar öğretmenler imiz haberlere konu olup bazen bir okulu baştan başa imar ediyorlar. Başarı hikayeleri memnuniyetle izliyoruz. Aynı başarı hikayeleri sizlerde çok güzel bir şekilde uyguluyorsunuz. Bizde idareciler olarak sizlerin birer asistanıyız. Bismil’de ve Türkiyenin her yerinde yavrularımız ve gençlerimizi muasir medeniyetler seviyesine çıkarmak için fikri hür, vicdanı hür mücadeleci bir gençlik yetiştiriyorsunuz.

Bu gün burada mutlu bir şekilde beraber çalıştığımız Öğretmenimiz ve Şube müdürümüz Ferit Hocayı emekliliğe intikal ettirirken kendisine sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Yeni hayatında mutlu ,huzurlu ve güzel günler geçirmesini diliyorum. Sizlere de Bismil Kaymakamı olarak şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten eğitimde büyük başarı ve gelişmeler kat etiniz. En büyük pay sizlere ait. Sözlerime son verirken 24 Kasım Öğretmenler gününü tebrik ediyor sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak ise, “Bir milletin milli ahlaki ve ekonomik yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal ve hizmet mesleğidir” dedi.


Programda yeni emekli olan Ferit Fidancı, duygulandığı konuşmasında şunları söyledi:
“37 yılımı dünyanın en güzel mesleği olan öğretmenliğe ayırdığım için onur ve gurur duydum. Anılarım yüreğimden ve gözlerimden hiç silinmeyecek. Öğrencilerimi hep sevdim. Onlara büyüklerine saygılı olmayı küçüklere sevgiyle yaklaşmalarını ve güzel yurdumu sevmelerini öğütledim. Öğretmenlik hiç bitmeyen bir öğrenciliktir. Bu duygularla hepinizin öğretmenler gününü kutlu olsun”,dedi.

Konuşmaların ardandan Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, yeni emekli olan Şube Müdürü Ferit Fidancı’ya Hizmet Şeref Belgesi verildi. Ardından stajyer öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Açılan Türk bayrağı etrafında toplanan stajyer öğretmenler, yeni başlayacakları kutsal görev öncesi hep bir ağızdan yemin etti.

Daha sonra tüm katılımcılara öğretmenler günü dolaysıyla Bismil Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından çeşitli hediye ve karanfil verildi.

4-068.jpg3-104.jpg

 

Editör: Haber Merkezi