Bismil'de bulunan İş Güvenliği Uzmanı Hamit Önen, okulun yangın tüpü eksiğinin giderilmesi, personele eğitimi verilmesi, okul idaresi ve çalışanların acil durumlar karşısında hazır halde bulunması için çalışmalar yapıyor. Bismil’de okullarda öğrencilerin güvenliği için özellikle okul içinde ve bahçesinde, olası kazaların önüne geçebilecek önlemler alınıyor. Bu kapsamda pek çok okulumuzda kapı kolları, masa ve sandalye uçlarının keskin olmayacak şekilde  ve yuvarlak şekilde tasarlandı. Aynı zamanda merdiven korkulukları, merdiven basamakları, lavabo aynaları ve okul araç-gereçlerinin olası bir kaza halinde öğrencilere zarar vermeyecek şekilde düzenleniyor.

Ayrıca birçok okulun elektrik tesisatından lavabo aynalarına kadar elektrik prizlerinden pencerelerine kadar birçok alanda yenilik ve düzenleme yapıldı.

Okulların tatil olmasıyla birlikte yeni eğitim ve öğretim döneminde okulların öğrenciler, çalışanlar ve ziyaretçiler için daha güvenli hale getirilmesi için, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi'nin kent merkezi ve ilçelerde bulunan okullarda görevlendirdiği uzmanlar, okullardaki tehlike ve riskleri belirleyerek bunların bertaraf edilmesiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle öğrencilerin zarar görmemesi için çalışan uzmanlar, oluşabilecek faciaların da önüne geçiyor. Önceki gün Bismil Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi bahçesinde, enerji nakil hatlarından birinin koparak kuru otları tutuşturması sonucu yangın meydana gelmiş, bunun üzerine devreye giren iş güvenliği uzmanları, yangına zamanında müdahale ederek söndürmüştü.

Editör: Haber Merkezi