İlçemizde yaşanan en büyük sıkıntılardan başında trafik sorunu geliyor. Her fırsatta şehir içi trafiğin keşmekeş olduğu ve artık çekilmez hale geldiği yüksek sesle dillendiriliyor. ilçe yöneticileri ise geçici çözümlerle bu sorunu ötelemeye çalışıyor. Özellikle kendi aracı olan vatandaş, otomobil aldığına bin pişman oluyor. Neden mi? Vatandaş, evinin önünde park yeri bulamıyor.

  Araçların rast gele park edilmesi halkın ve esnafın tepkisine neden olurken, konuyla ilgili olarak görüştüğümüz vatandaşlar imar planı kapsamında binaların altına yapılacak olan otoparklarla çözülebileceğini öne sürdü.

Halk araçlarını park edecek alanların azlığından yakınırken yetkililerin yıllardır devam eden soruna lakayt kalması sorunun çözülmemesindeki en önemli etken olarak görülüyor.

Trafik sorununun yıllardır devam ettiğini belirten sürücü Bişar İpek sorunun ancak alternatif yollar ve oto parkların yapılmasıyla mümkün olabileceğini ifade etti.

"Araçlar ikişerli üçerli bir şekilde park ediyor"

İlçede yaşanan nüfus yoğunluğundan dolayı trafik ve park sorununun yaşandığını söyleyen Bişar İpek, son zamanlarda yanlış park yapan araçlara verilen cezaların fayda etmediğini, dolayısıyla bu soruna kalıcı bir çözüm getirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Çünkü araçlarımızı bırakabileceğimiz bir yer yok. Araçlar gördüğünüz gibi ikişerli üçerli bir şekilde yola park edilmiş ve trafik zorlukla ilerliyor. Park eksikliği var Yetkililerden isteğimiz bu soruna bir çözüm getirmeleridir. Bu yıllardır devam eden bir sorundur." dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi