Telefonda S.Ç.isimli vatandaşı, ağabeyi N.Ç.’nin terör örgütü üyelerince kaçırıldığına ve kurtarma operasyonunda kullanılmak üzere paraya ihtiyaçlarının olduğuna ikna eden dolandırıcılar S.Ç.’den evdeki ziynet eşyalarını kuyumcuya götürüp bozdurmasını istedi.

Aynı zamanda ağabey N.Ç.’yi arayan dolandırıcılar, adının suç örgütü listesine karıştığına, adını temize çıkarmak için yapılacak işlemlerde kullanılmak üzere nakit paraya ihtiyaç duyulduğuna ikna ederek kredi çekmesi için bankaya gitmesini istedi.

S.Ç.’nin kuyumcuya giderken sergilediği tedirgin durum Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin dikkatinden kaçmadı.

S.Ç.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda ağabey N.Ç’ye de ulaşan Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri aynı aileden iki bireyin aynı anda dolandırıcıların tuzağına düşmesini engelledi.

N.Ç. ve S.Ç.’nin dolandırıcılara göndermek için hazırladığı nakit ve ziynet eşyasının toplam değerinin 175000TL olduğu öğrenildi.

Olaydaki dijital ayak izlerini takibe alan Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri dolandırıcıların tespiti ve yakalanması için soruşturma başlatırken vatandaşlara; Sizleri telefonla arayarak kendilerini polis, asker ve ya savcı olarak tanıtıp “adınız fetö/pdy vb terör örgütü soruşturmasına karıştı” diyerek sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın. Böyle bir durumda hemen 112 acil çağrı merkezini arayın uyarılarında bulundu.

img-20220614-wa0007.jpg

Editör: Haber Merkezi