Bismil’de İslami Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu BİS-STK, bayramlaşma merasimi düzenledi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda geleneksel bayramlaşa töreninde bir araya geldi. Bismil merkez camide düzenlenen bayramlaşma törenine platform bileşenleri STK'lar,  vatandaşlar ve bazı kurumlar katıldı.

STK’lar adına konuşan Coşkun Bulut, "Ramazan Bayramının ikinci gününde her yıl geleneksel olarak yapmış olduğumuz Bismil’de İslam’ı STK’ların bir araya gelip bayramlaşıyoruz. Ana amacımız bayramlarda bu uygulamayı gelenek haline getirmektir. Gelecekte çerçeveyi daha da geniş tutarak daha geniş yerde geçirerek, Müslümanların huzur ve felahı için gerçekleştirilecek faaliyetleri buluşturma vesilesi kılmaktır. “dedi.

Coşkun Bulut. Bu mübarek günlerin İslamin birlik ve beraberliğine vesile olması. Müslümanlar arasındaki kardeşliğe muhabbette sevgi ve saygıya çok ihtiyaçları olduğu bu günde en fazla ihtiyaç duyulan Allah’ın ipine sıkı sıkı sarılmalarını diledi. Ayrılıktan şeytani vesvese ve desiselerden uzak durması temennisinde bulundu.

Bismil merkez camiinde yapılan Ramazan Bayramı bayramlaşma programı halka açık bayramlaşma yapıldı. Bayramlaşma merasimini İslami Sivil Toplum Kuruluşu adına BİS-TEK düzenledi. Bayramlaşmaya derneğin üye ve gönüllülerinin yanı sıra halktan da yoğun bir katılım oldu.

Bayramlaşma merasiminde konuklara şeker ikramında bulunulup gül suyu dağıtıldı. 

img_0448.jpgimg_0452.jpgimg_0454.jpgimg_0456.jpg

Editör: Haber Merkezi