e6151d9f-593d-4a25-9dd8-e0122bbdac5d.jpg

Bismil Meslek Yüksek Okulu Toplantı ve Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere Bismil İlçesinden çok sayıda çiftçi katıldı.

Seminerde Yeşil Vadi Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gök ve Yönetim Kurulu Müdürü Emre Sezgin Can Solucan Gübresi hakkında çiftçilere bilgilendirme yaptı.

Yeşil Vadi Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Gök;

‘’Buradaki amacımız Türkiye’de son zamanlarda normalin üzerinde artış gösteren gübre ve ilaç maliyetlerinin artması nedeniyle bitkisel ve yerli üretim organik gübrelere olan talebin artmasından dolayı bizler gerek firma olarak gerek kurumlar gerekse bayilerimiz tarafından bize sunulan seminer taleplerini yerinde gerçekleştirerek, çiftçilerimize doğru bilgilendirme yapmaktır. Amacımız çiftçilerimizin tarlasındaki mahsulün daha verimli hale getirmek, topraklardaki organik maddeyi yükseltmek, daha verimli hale getirmek, aynı zamanda da doğru gübreleme ve doğru ilaç kullanımıyla birlikte çiftçinin hem gübre maliyeti hem ilaç maliyetini düşürüp hem de verimliliğini artırmaktır.’’ dedi.

Yeşil Vadi Tarım Yönetim Kurulu Müdürü Emre Sezgin Can solucan gübresi hakkında bilgi verdi. Programdan sonra soru cevap kısmına geçildi. Çiftçilerin konu ile ilgili sorularına Yeşil Vadi Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gök ve Yönetim Kurulu Müdürü Emre Sezgin Can tarafından cevap verildi.

45a25f92-553a-46ab-8d52-8f33d7d2d075.jpg

Editör: Haber Merkezi