Yol üzerindeki barakanın bulunduğu bu alanı temizlemek için alana Bismil Belediyesi Zabıta ekipleri, yıkım makine ve elemanları, Polis Çevik Kuvvet’ten oluşan bir ekip’te geldi.

          Bismil Belediyesi zabıta ekipleri Bismil girişinde ki kavşakta Hıdır Koluman tarafında manav olarak çalıştırılan barakayı, kaçak olduğu gerekçesiyle yıkmaya gitti. Polis ekiplerinin de güvenlik önlemi aldığı olay yerinde yaklaşık üç saatlik bir ikna çalışması sonucunda barakayı yıktıran zabıta ekipleri, manavdaki sebze ve meyveleri zarar görmesin diye itina gösterdi.

        Boşaltılan baraka, daha sonra yıkıldı.

        Barakanın yerinin kendi tapulu arsası olduğunu ifade eden Hıdır Koluman, ‘ 1996 yılında Diyarbakır – Batman karayolu yapılırken, yol üzerinde 107 metrekere alan üzerinde kangir dükkanlarım bulunmaktaydı. Yol yapılırken, Belediye tarafında yol orta refüjü yapıldı. Kangir dükkânlarım olduğu alanda, Belediye tarafında istimlâk etmeden ve kamulaştırmadan dükkânlarımı yıktılar. Şu an bile arsamın tapulu ve kangir dükkân olarak geçmektedir. Dükkânların vergisini bile ödüyorum. Dedi.  

          Hakkını almak için defalarca Belediye gittiğini ifade eden, Hıdır Koluman, Belediyeden 107 metrekare yerine 30 metrekarelik bir büfe versinler kabul ediyorum.  Belediye 107 metrekarelik yol kenarındaki arsamın kamulaştırmada değerin altında para verdiği için kabul etmedik. Bu konuda hakkımızı istiyoruz. Diye konuştu.

         1996 yılında Mehmet Merdanoğlu belediye başkanlığı zamanında, Diyarbakır –Batman karayolu bitişinde bulunan kangir dükkanlarımızı isletmeli hali iken belediye tarafında yıktırdığını ifade eden Hıdır Koluman, 1996 yılında belediye dükkanlarımız işletmeli hali iken kamulaştırmadan ve hak bedeli ödemeden yıktırdı. 16 yıldır kullanmadığımız halde, biriken vergi borçları ödedik. Şu an ise Belediye ile aramızda sorun kamulaştırma bedeli konusunda anlaşamıyoruz. Bize verilen bedel az olduğunda anlaşamıyoruz. Diye konuştu.

 YEŞİL ALAN ÜZERİNDE KAÇAK BARAKA YAPILMIŞ.

Bismil Belediyesi zabıta komiseri Murat Zorooğlu, Yeşilalan üzerinde kaçak baraka yapıp kavun, karpuz tezgâhtarlığı yapıyorlardı. Uyarılarımıza rağmen barakayı kaldırmadığında Belediye zabıta ekipleri yıkım kararı alarak, barakayı kaldırdık. Diye konuştu.

  

Editör: Haber Merkezi