Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen biri kar paletli, biri 4 yaralıyı aynı anda taşıma kapasiteli, biri normal olmak üzere 3 ambulans ile bir de Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) aracı hizmete girdi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Dr. Mehmet S. Hamzaoğulları, insanların mutlu bir şekilde yaşam sürmeleri için sağlık yatırımlarının büyük önem taşıdığını söyledi. Ülkelerin gelişmişlik seviyesini gösteren en önemli göstergelerinden birinin sağlık hizmeti olduğunu vurgulayan Hamzaoğulları, doktorlar başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının dünyanın en zor ama en onurlu görevlerinden birini yerine getirdiğini dile getirdi.

Hükümet tarafından uygulanan 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' ile vatandaşların sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin yüzde 39'lardan yüzde 73'lere çıkartıldığını kaydeden Hamzaoğulları, hekimlerin karşılaştıkları sorunların en aza indirilmesi için de ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi.

Diyarbakır'da sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi konusunda doktor, sağlık personeli sayısı, yatak ve ambulans sayısının artırıldığına işaret eden Hamzaoğulları, şunları kaydetti:

"Son olarak; biri kar paletli, biri 4 yaralıyı aynı anda taşıma kapasiteli, biri normal olmak üzere toplam 3 ambulans ile bir de Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) aracı ilimizin sağlık hizmetlerine kazandırılmıştır. Ayrıca 43. dönem kurası ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 8, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne 2, Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne 1, Hani Devlet Hastanesi'ne 3, Bismil Devlet Hastanesi'ne 3, Ergani Devlet Hastanesi'ne 2, Dicle Devlet Hastanesi'ne 1, Eğil Devlet Hastanesi'ne 1, Lice Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesi'ne 1, Dicle Üniversitesi'ne 1, Çermik Devlet Hastanesi'ne 1 ve ilimizin en uzak ilçesi olan Kulp'a da 2 olmak üzere, Diyarbakır'a toplam 26 uzman doktor ataması yapılmıştır."

Editör: Haber Merkezi