Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 2022 yılı için hâlen görevde bulunan personelin görev veya yer değiştirme taleplerini sonuçlandırdığı, 1 Haziran 2022 tarihli ‘Atama ve Nakil’ onayı ile Bismil İlçe Müftülüğü görevine, Enver Polatoğlu atanmıştı.

Bismil’in yeni Müftüsü Enver Polatoğlu, 19 Temmuz 2022 tarihi itibariyle ilçedeki görevine başladı.

Bismil İlçe Müftülüğünde düzenlenen "Devir Teslim Töreni"nde İlçe Müftüsü Polatoğlu, görevi İlçe Müftü Yardımcısı Cevat Sülün’den devraldı.

Vekaleti süresince din hizmetlerine sunduğu katkıdan dolayı Sülün’e teşekkür eden Müftü Polatoğlu, tüm personelle beraber kendilerine tevdi edilen vazifeyi en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olacaklarını ifade ederek hayırlara vesile olmasını diledi.

Müftü Polatoğlu görev başladıktan bir hafta sonra, Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince’nin makamında ziyaret etti.

Diyarbakır Bismil ilçesinde müftülük görevine bir süredir vekaleten Vaiz Cevat Sülün bakıyordu.

Enver Polatoğlu Kimdir?

1978 yılında Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Yarımtepe Köyü'nde dünyaya geldi. 1995’te Elazığ İmam Hatip Lisesini, 2002 yılında da Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.

2001 yılında Bingöl’ün Adaklı ilçesinde İmam Hatip olarak göreve başladı. 2005 yılında “Selçuk Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi” 12. dönem müftülük ve vaizlik ihtisas eğitimini tamamlayarak, Elazığ’ın Sivrice ilçesine vaiz olarak atandı.

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Tefsir Bilim Dalında “Kur’an’da ve Tevrat’ta Hz. İbrahim’in İnanç Konusundaki Akılcı Tutumu” adlı teziyle Yüksek Lisansını tamamladı. 2007 yılında Aydın'da kısa dönem olarak askerliğini yaptı.

Ardından Elazığ il vaizliğine tayin edildi. Almanya’nın Frankfurt Ataşeliğine bağlı Frankfurt-Höchst Ditib Eyüp Sultan Camiinde din görevlisi olarak 4 yıl görev yaptı. Bu süre zarfında özel kurslara katılarak Almanca dil eğitimi aldı.

Daha önce Elazığ'ın Karakoçan, Şanlıurfa Hilvan ilçesinde görev yapan Müftü Polatoğlu, Bismil'e atandı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir Bilim Dalında doktorasını yapan Müftü Polatoğlu Evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi