Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 17 Aralık 2021 tarihinde Bismil ilçelerine toplu taşıma hizmeti veren otobüslerinin güzergâhını revize etti. Yapılan açıklamada vatandaşların talebi üzerine bu kararın alındığı belirtildi, ancak vatandaşların büyük bir çoğunluğu bu karardan hiç memnun değil, aksine şikâyetçi olanlar çok.

Peki, bu talep kimlerden geldi?

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bu ayki toplantısında vatandaşların Bismil hattında çalışan belediye otobüslerinin güzergâhının revize edilmesi talebini gündemine aldı.

Alınan kararla İlçe Garajından kalkan Bismil ve Çınar hattı otobüsleri, 20 Aralık Pazartesi gününden itibaren Batı İlçe Otogarından hareket etmeye başladı, aynı zamanda otobüslerin güzergâhı ve hareket saatleri de revize edildi. Ancak Bismil’de vatandaşların büyük bir çoğunluğu alınan bu karardan pek memnun değil. Geliş gidiş yapan vatandaşların çoğu işe geç kaldığını ve zamanında yetişemediğin ifade ediyor.

Bismil’e hizmet veren belediye otobüsleri, Batı İlçe Otogarı -Kamışlo Bulvarı - Mehmet Uzun Caddesi -İskan Evleri - Yeni Mardin Yolu - Çarıklı -Üçyol– Bismil güzergahıdır.

Yüzlerce memur ve çalışan hareket saatlerinden memnun değil

Konuyla ilgili Bismil haber Gazetesine otobüs hareket saatleriyle ilgili itiraz eden yolcuların görüşleri;

Diyarbakır Bismil arasında taşımacılık faaliyetinde bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerin güzergâhı eski ilçe garajı yerine Kuruçeşme -Zümrütkent-Nevruz Park-yeni otogar olarak güncellenmiştir.

Söz konusu güzergâhın uzatılmasında emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz. Şu anki güzergâh çok iyi oldu. Tek araç ile Bismil Diyarbakır otogarı arasında taşımacılık yapılmış oldu.

Hareket saatlerin değişmesi mağduriyetlere yol açtı

Kamu kurumunda çalışan görevlilerin ve öğretmenlerin saat 08.00 de Bismil ilçesinde olması, sağlık çalışanları ve Bismil Meslek Yüksekokulu’nda okuyan öğrencilerin saat 09.00 da olan derslerine yetişebilmesi ve aynı şekilde akşam mesai saatleri dikkate alınarak hareket saatlerinin güncellenmesi gerekirken bu kriterlere dikkat edilmeden hazırlanan hareket saatleri mağduriyetlere sebebiyet vermiştir.

Bilindiği üzere 2014 yılından son değişikliğe kadar geçen süre zarfında yaklaşık 7 yıldan beri mevcut 3 adet belediye otobüsü ile 14 sefer yapılarak saat başı taşımacılık faaliyeti yapılmakta iken tüm vatandaşlar tarafından memnuniyetle araçlar kullanılmaktaydı. Ancak söz konusu sefer sayısının azaltılarak saatlerin değiştirilmesinin mağduriyetlere neden olduğu aktarıldı.

Diyarbakır terminalinden kalkan belediye otobüslerinin Bismil ilçe garajına varıp tekrar hareket etmesi maksimum yaklaşık 90 dakikayı bulmakta. Mevcut 3 adet araç ile belirtilen hareket saatlerine uyularak taşımacılık yapılması halinde mağduriyetin giderilebileceği belirtildi.

Diyarbakır - Bismil Mevcut Otobüs hareket saatleri

268574505-222108336737648-3153603840398166468-n.jpg

Diyarbakır - Bismil Yolcuların talep ettiği hareket saatleri

834e7f04-fc1b-4497-ad31-fb36470b0fb3.jpg

Editör: Haber Merkezi