Diyarbakır Bismil Bilardo Spor Kulübü sporcusu aynı zamanda Diyarbakır Bismilli olan, Artistik Bilardo Dünya Şampiyonu Sporcumuz 10 yıl aradan sonra Yeniden Artistik Bilardoya Şampiyonlukla geri döndü. Hollanda’nın Rosmalen kasabasında yapılan Avrupa Artistik Bilardo Grand Prix mücadelesinde sporcumuz Hacı Arap YAMAN finalde Michael HAMMEN’i yenerek şampiyon oldu.

Konuyla ilgili, Bismil Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Şehmus Gelen, Bilardo sporcusu aynı zamanda Bismil İlçemizin gururu olan 2008 Artistik Bilardo Dünya şampiyonu Hacı Arap Yaman, Avrupa Artistik Bilardo Grand Prix mücadelesinde şampiyon oldu.Bismil Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı olarak Hemşehrimiz Hacı Arap YAMAN ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.dedi.

HACI ARAP YAMAN KİMDİR?

Hacı Arap Yaman (d. 4 Nisan 1965; Bismil’de doğdu.

Dünya Artistik Bilardo Şampiyonu olmuştur.

Öğrenim hayatını Bismil’de tamamlayan Hacı Arap Yaman okul yıllarında sporun değişik branşlarıyla ilgilendi.

Profesyonel olarak bilardo oynamaya başlayınca Ankara’ya yerleşti. Uzun antrenmanlar sonrası birçok başarı elde etti. İlk yıl Türkiye genel klasmanında üçüncü oldu. İlk şampiyonluğu ise ertesi yıl Ankara birinciliği oldu. Milli Takıma girdi. Bundan sonra sayısız üç bant ve artistik bilardo şampiyonlukları kazandı.

Belçika'nın Schelle kentinde gerçekleştirilen Artistik Bilardo Dünya Şampiyonası finalinde İspanyol rakibi Xaiver Fonellosa'yu yenerek, dünya şampiyonu oldu. Hâlen bilardo turnuvalarına katılmakta ve özel bilardo gösterileri yapmaktadır. En son Avrupa birincisi oldu.

Sporcumuzu tebrik eder, Haziran ayında İspanya da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası ve Eylül ayında Türkiye’de yapılacak olan Dünya Şampiyonasında başarılarının devamını dileriz.

Editör: Haber Merkezi