Diyarbakır’ın Bismil ilçesi sanayi Mahallesi'nde kaybolan 3 yaşındaki çocuk Rukiye Yıldırım, saatler sonra bir okulun Bodrum sığınağında bulundu.

Bismil ilçesi Sanayi Mahallesi'ndeki Selahattin Eyyubi İlkokulu'nun bulunduğu bölgede ikamet eden Rukiye Yıldırım (3) evdeyken, bir süre sonra gözden kayboldu. Çocuğunu etrafta bir süre arayan ancak bulamayan annesi durumu babasına bildirdi.

Babası da durumu Bismil İtfaiye şefliğine bildirdi.

Olay yerine gelen Bismil itfaiye ekiplerinden personel Özcan Işık ve Veysi Gözüaçık çevrede çocuğu aramaya başladı. Mahalle sakinlerinin de katıldığı arama çalışmaları ilçe merkezine kadar yayıldı.

Mahalle sakinlerinden bir kişinin çocuğu okulun bahçesinde gördüğünü ifade etmesi üzerine, İtfaye ekibi Okulun etrafını kontrol ettikten sonra 3 yaşındaki kız çocuğu okulun Bodrum katında bulundu.

Çocuğuna sarılarak büyük bir mutluluk yaşayan anne ve baba ekiplere de teşekkür etti.

Şu an için çocuğun sağlık durumu çok iyi"

Bismil’de su tesisat işiyle uğraşan baba Süleyman Yıldırım, 3 yaşındaki çocuğum kaybolduğunda durumu itfaiye bildirdim. Allah itfaiye ekiplerden razı olsun. Çocuğumu buldular. Çocuk, Selahattin Eyyubi ilkokulu 1. Sınıfa giden abisini takip etmiş, sonra bodruma inmiş, 5 saat mahsur kalmış, yerde ağlayarak beklemiş, çocuğum bulunmasaydı belki okulun bodrumunda ölecekti. Başta itfaiye Müdürümüz Sayın İsmet Güleken olmak üzere Özcan Işık, Veysi Gözüaçık ve tüm itfaiye personeline teşekkür ederim. Dedi.

Bismil Belediyesi itfaiye müdürü İsmet Güleken, İtfaye şefliği olarak Ekiplerimizle 7/24 Bismil halkının hizmetindeyiz hizmetimizi her konuda ve halkımızı afet durumlarında yapılması gerekenler hakkında bilinçlendirerek sürdürmeye devam edeceğiz dedi.

Editör: Haber Merkezi