Diyarbakır'da arkadaşını etkisiz hale getirerek çalıştığı bankanın paralarını çalan kişi tutuklandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 8 Eylül 2011 günü Cengizler Caddesi 563 Sokak üzerindeki bir banka şubesine ait kurye aracını kullanan güvenlik görevlisinin, 563 Sokak'ta aracı durdurarak yanında bulunan özel güvenlik görevlisini silah tehdidi ile etkisiz hale getirdiği belirtildi.

Mesai arkadaşını aracın arka kısmına kilitleyerek silahını gasp ettiği ve araç içerisinde bulunan para torbasını alarak olay yerinden kaçtığı belirtilen açıklamada, olayla ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışma sonucunda, zanlıya yardım eden bazı kişilerin tespit edildiği ve bu şüphelilerde 2'sinin 11 Eylül'de Elazığ'da yakalandığı, üzerlerinden ise 150 bin Dolar ele geçirildiği kaydedildi. Açıklamada söz konusu şüphelilerden birinin 12 Eylül'de çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandığı belirtildi.

Olayın firarisi olan diğer şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalara kesintisiz ve titizlikle devam edildiği kaydedilen açıklamada, şun bilgilere yer verildi:

"Firari şüphelinin olaydan sonra sırasıyla Diyarbakır, Ergani, Elazığ, Ankara, Antalya ve son olarak da Alanya'da olduğu tespit edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği görevlilerince 5 Kasım 2011 günü Alanya ilçesinde Cuma Pazarı Dolmuş Girişi mevkisinde yapılan operasyon sonucunda 4 kişi yakalandı. Eş zamanlı olarak yapılan bu çalışmada Elazığ'da şüphelinin kaçmasına ve saklanmasına yardımcı olan 6 kişiyle birlikte toplam 10 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin ikametlerinde, iş yerlerinde ve ifadeleri doğrultusunda belirtilen yerlerde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, 140 bin 500 avro, 36 bin 500 ABD doları, 55 bin 290 lira, 6 bilezik, kol saati, altın takı seti ve 4 yüzük ele geçirildi. Olayı gerçekleştiren kişi, hakkındaki nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve sahte kimlik kullanma suçlarından dolayı dün çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. Gözaltına alınan diğer kişiler bugün adli makamlara sevk edilecek."

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, çalıştığı banka şubesinden aldığı parayı havaalanına götüren güvenlik görevlisi, kendisi gibi güvenlik görevlisi olan arkadaşını silah zoruyla aracın bagajına kilitledikten sonra yaklaşık 3 milyon lirayı alıp kaçmıştı.

Editör: Haber Merkezi