Denizli'de din görevlileriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bundan sonra camilerin günde en az 12 saat açık kalacağını ve din görevlilerinin günün belli saatlerinde cemaatin sorularını yanıtlamak için, namaz vakitleri dışında da camilerde olacağını söyledi.

CAMİLER 12 SAAT AÇIK KALACAK

Denizli'de Colossae Otel'de dün akşam din görevlileriyle toplantı yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, dünyanın hiçbir yerinde namaz aralarında kapatılan camilerin olmadığını belirterek, yeni uygulamayla Türkiye'nin bu ayıptan kurtulacağını söyledi. Prof. Dr. Görmez şöyle konuştu:

"Yayınlayacağımız bir genelgeyle camiler bundan böyle en az 12 saat açık kalacak. Görevli hocaefendilerimiz de günün belli saatlerinde cemaatin sorularını cevaplandırmak üzere hazır olacak. Ülkemizin, islam dünyasının içinden geçtiği süreçleri dikkate aldığımızda, vazifesine aşık hiçbir mihrap görevlisinin sadece günde 5 kez namaz vaktinde camiyi açıp, namaz bittikten sonra cemaatiyle bir sohbet bile etmeden camiyi terk etmesi en büyük hizmet kusurudur. Bu kabul edilemez. Onun için biz kendimizi böyle bir görev tanımına mahkum edemeyiz."

'MERKEZİ VAAZ KALKACAK'

Merkezi vaaz sisteminin kaldırılacağını da belirten Prof. Dr. Görmez sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir ülke düşünün ki 100 bin insan o ülkenin dini hayatını, manevi hayatını ayakta tutmak için seferber olmuş. O ülkede ibadet, ahlak, inanç sorunlarının asgari seviyede olması lazım. 100 binden fazla personeli olan bir kurumun sadece cuma günleri bir kişinin merkezden yapacağı bir konuşmayı mekanik bir kutudan diğer camilerdeki cemaate dinletmek gibi bir hakkı olabilir mi? Bu uygulama nedeniyle 15 yılı aşkın bir süredir din görevlilerinin, mihrap görevlilerinin dilleri paslandı. Bu kabul edilebilir bir şey değildi. Bu nedenle bu kablolar kesilecek ve mihrapta görev yapan her arkadaşımız, kürsüden de dinimizi anlatmaya başlayacak."......

Editör: Haber Merkezi