Çarşaf giydirilen kadının zincirlere vurulması ve ardından efelerin zinciri çözüp örtüyü açmasıyla tamamlanan alçak gösterime vatandaşlar tepki gösterdi. Sosyal medyadan da tepkilerin yağdığı gösteriyle ilgili kullanıcılarca atılan mesajların bazıları şöyle;

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens

#Balıkesir'in #CHP’li #Edremit Belediyesi ve #ÇYDD’nin düzenlediği nefret gösterimi. Lan nankörler!!! İstiklal Mücadelesinde cepheye sosyetik kıyafetiyle mermi taşıyan; Fransız’a, Yunan’a direnirken vals yapan nenelerinizin fotoğrafları vardı da biz mi görmedik?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu

CHP'li Edremit Belediyesi'nin "Edremit'in Kurtuluşu" programında çarşaf giydirilmiş bir kadın zincire vurulup CHP'li kadınlar tarafında zincirleri açılarak sözde özgürleştirmiş

Lafı eğip bükmeden söylüyorum.

Bunu yapanlar ahlaksız, şerefsiz, namussuz, aşağılık İslam düşmanlarıdır

Gazeteci Yazar Yaşar Yavuz

Alçaksınız! CHP’li Edremit Belediyesi ve ÇYDD'nin düzenlediği programda, çarşaf içindeki bir kadın zincire vurularak aşağılandı. Halkı Müslüman bu ülkede, mütedeyyin kadının giyimini aşağılayan zihniyetin yüzüne tükürüyorum. Acizane tavsiyem, siz de tükürün!

“Denize dökülen Yunan’ın yapamadığını…”

Yaşanan skandala sert tepki gösteren İhsan Şenocak Hoca, şu yorumda bulundu:

“Yunan’ı denize döken ÇARŞAFLI ANALARIN çocuklarının canlarıyla kazandığı bir zaferi kutlarken(!) ÇARŞAFA ZİNCİR VURMAK, denize dökülen Yunan’ın yapmak isteyip de yapamadığını yapmaktır.İslam kadını, kırmızı çizgimizdir. Çarşafa uzanan ellerin sonu Yunan gibi olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi