Bir dizi inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Çermik ilçesine giden Vali Mustafa Toprak, ilçedeki kaplıcaları denetledi.


İlçe merkezindeki incelemelerinin ardından Kaplıcalar Bölgesi'ni ziyaret eden Vali Toprak, Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından 1 milyon 118 bin 825,66 TL'lik bir bütçeyle finanse edilen Termal Turizmin Gülen Yüzü Projesi çerçevesinde yapılacak işlerin tamamlanmasıyla Kaplıcalar Bölgesi'nin çehresinin değişeceğini ve bu bölgenin Çermik ilçesinin cazibe merkezi olacağını ifade etti. Yetkililerden projenin biran önce bitirilmesini isteyen Toprak, Kaplıcalar Bölgesi'nin çevre düzenlemesinin yapılması
maksadıyla Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan Termal Turizmin Gülen Yüzü Projesi'ne mali destek sağladıklarını ve 1 milyon 118 bin 825,66 TL'lik proje bütçesinin yüzde 65'inin Karacadağ Kalkınma Ajansı, yüzde 35'inin ise eş finansman olarak Çermik Belediyesi tarafından karşılandığını söyledi.


Proje Çermik Belediyesi adına Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanırken, proje koordinatörlüğü de yine Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından üstlenildi. Kaplıca Bölgesi güzelleşecek, hamam kısımları modern bir altyapıya kavuşacak olan proje çerçevesinde Kaplıca Bölgesi'nde çevre düzenlemesi, iyileştirme ve güzelleştirme çalışmaları kapsamında 3 ana girişte ve bir ara yolunda (göze yolu) sokak sağlıklaştırması ve ışıklandırılması, spor alanlarının oluşturulması, doğal taş görünümlü
şelale ile meydan oluşturuluyor. Yapılacak bu çalışmalar ile bölgenin bir cazibe merkezi haline dönüştürülmesi amaçlanırken, bu sayede Kaplıca Bölgesi modern bir yapıya kavuşturularak, kaplıca turizmi için gelen ziyaretçi sayısında artış yaşanması ve kaplıca çevresinin modern şık görünüme sahip yeni yüzü ile proje kapsamında yapılan alanlarda sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirilmesi bekleniyor.
Kaplıca Bölgesi'nde çevre düzenlemesi, iyileştirme ve güzelleştirme çalışmalarının Çermik ilçesine güzel bir hava katacağını ifade eden Vali Toprak, çevre düzenlemesinin ardından hamam kısımlarının da modern bir altyapı ile vatandaşlara hizmet verebilmesi için ek proje çalışmaları yapacaklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi