Kck operasyonunda gözaltına alınan zanlılara destek için Kesk ve CHP eylem yaptı. CHP il başkanının da yer aldığı eylemde operasyonlar, 'hükümetin saldırısı' olarak nitelendirildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önüne gelen Kesk ve CHP'li grup, basın açıklaması yaptı. Sloganlar atan grup 'Artık yeter' yazılı pankart açtı.

Grup adına açıklamayı okuyan Eğitim Sen'in üniversiteler şube başkanı İsmet Akça, operasyonları saldırı olarak niteledi. Akça, "Bu seferki saldırı Kck operasyonu bahanesiyle sendikamız üyesi olan biliminsanı Prof. Dr. Büşra Ersanlı'yı ve Türkiye Yayıncılar Birliği Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Ragıp Zarakolu'nu da içeren onlarca kişiyi hedef aldı." dedi. AK Parti iktidarının ileri demokrasi diyerek daha otoriter bir rejimi tesis ettiğini ileri süren Akça, özel yetkili adliyelerin de DGM'lerin isim değiştirmiş halinden başka bir şey olmadığını iddia etti.

Gözaltına alınanlardan Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın öğrencileri adına yapılan konuşmada ise, Ersanlı'nın serbest bırakılması istendi. Eyleme destek veren Prof. Dr. Tahsin Yeşildere de, oldukça endişeli olduklarını söyledi. Demokratik siyasetin önünün tamamen kapatılmasıyla karşı karşıya gelindiğini savunan Yeşildere, "Akademisyen, bilim insanı, gerek yaptığı bilimsel çalışmalarıyla gerekse topluma bugüne kadar yapmış olduğu katkılarıyla öne çıkan Büşra arkadaşımızın dahi Kck davasında gözaltına alınması da gerçekten bizi endişelendirmektedir." diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da katıldığı eylemde grup bir süre daha slogan attı.
 

Editör: Haber Merkezi