Cuma İçten, Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ve Diyarbakır Valiliği'nce yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) 'i yakından takip etmeye devam ediyor. Genel seçimler öncesi geçici işçilerin sözleşmelerinin bir süre daha uzamasına ilişkin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüşen İçten şimdi de, İlim Yayma Cemiyeti'nin Diyarbakır Şubesi'nin geliştirdiği Farabi Bilgi Evi Projesinin hayata geçmesinde büyük rol oynadı. İçten, Bakan Yılmaz ve Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile sürekli istişarelerde bulunarak, İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şubesi'nin yaklaşık 275 Bin liralık ödeneği almasını sağladı.

GÜZEL OLANI DESTEKLEMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, “Ankara'da millet için memleket için insanlık için  yapılacak çok iş var. Biz bize düşeni yapmakla mükellefiz” diyerek sosyal projelere her zaman destek olacağının işaretini verdi.

Bu gibi faaliyetlere destek vermenin boyunlarının borcu olduğunu belirten İçten, “Ülkemizin kalkınması, milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerlerin korunması vatanını ve milletini seven bir toplumun yetişmesine katkı sağlamak ya da sağlayabilmek insanı mutlu ediyor. İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Başkanı Mustafa Sarıbıyık ve ekibini tebrik ediyorum.

Farabi Bilgi Evi'nde öğrenilecek her ilimden tüm insanlık faydalanacaktır.  Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed “İlim öğrenenle öğretenin sevabı da ortaktır” diye buyurmuştur. Ayrıca bilgi evine adını veren  büyük düşünür Farabi de "Erdemlerin en büyüğü bilimdir" diyerek ilmin ne denli önemli olduğunu belirtmiştir. Bu nedenledir ki, Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Valimiz Mustafa Toprak ve bu projede emeği olan herkese şükranlarımı sunuyor, İlim Yayanın hizmetkarı olurum diyorum” dedi.

FARABİ BİLGİ EVİ'NDE NELER OLACAK

Kursiyer alımı 10 Aralık 2011'e kadar devam edecek olan Farabi Bilgi Evi'nde  Dil Kurslarından Okuma Atölyelerine, Klasik Sanatlardan Sosyal ve Kültürel etkinliklere kadar çok sayıda dersler verilecek. Ayrıca katılımcılara buradan aldıkları belgelerle iş alanları da açılacak.

Editör: Haber Merkezi