Görüşmede, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ikili ilişkiler ile bölgesel ve küresel gelişmeler masaya yatırıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sırasında Türkiye’nin Arnavutluk’la kurduğu dostane ilişkilere ve yapıcı diyaloğa büyük önem verdiğini vurguladı. İki ülke arasındaki iş birliğinin önümüzdeki dönemde daha da pekişerek devam edeceğine inandığını ifade etti.
Erdoğan ayrıca, Avrupa Siyasi Topluluğu ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Zirvelerinin Arnavutluk’ta düzenlenmesinin, bu ülkenin uluslararası alandaki konumunun güçlendiğinin bir göstergesi olduğunu belirterek, Arnavutluk’a başarı dileklerini iletti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk’ta pazar günü yapılacak parlamento seçimlerinin de ülke adına hayırlı sonuçlar getirmesini temenni etti.