Bayramlar  küskünlüklerin dargınlıkların bir kenara itildiği dostluk ve kardeşlik duygularının doruğa ulaştığı mukaddes günlerdir. Dini bayramlarımızın böylesine güzelliklerle kutlanıyor olması bayramların daha bir anlamlı kutlanmasına vesile oluyor. İşte bizler bir mübarek kurban bayramını daha eda etmek üzere olduğumuz bu günlerde bayramın özellikle başka İslam alemine, ülkemize ve tüm dünya Müslümanlarının insanlıklarını unutmamasına, Allah korkusunun yüreklerden çıkmamasına vesile olması dileklerimle başlamak istedim bugünkü makaleme...

Mukaddes olarak bilinen dini bayramlarımızda fakir., dul ve yetimlerin sevindirilmesi onlara yalnız olmadıklarının hissinin verilmesi yönünde azami gayret ve çaba sarf eden hayırseverlerimizin uzattıkları şefkatli eller bu insanlarımızın da bayramlarını gönül rahatlığı içinde kutlamalarına neden olmaktadır.Bu yüzden ben böylesine ulvi ve mukaddes olarak bilinen günlerde dostlukların, kardeşliklerin daha bir pekişmesine tanık oldukça bu günlerin son derece anlamlı olduğu gerçeğini görmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Bismil’de Vefa-Der’in Kurban Bayramında 500 kişiye kurban eti dağıtacağı, Bismil’de hayırsever insanlarımızın yetimlere, kimsesizlere yardım ellerini uzatmada ortaya koydukları insani tutum ve davranışın her türlü övgüye değer olduğunu vurgulamak istiyorum.

Bu mübarek günde küskünlükler ve dargınlıklar mutlaka bir kenara itilecek, herkes dostlarına ve yakınların koşup sevgiyle, büyük bir muhabbetle kucaklaşıp bayramın yüzü suyu hürmetine kardeşlik duygularının büyük ölçüde doruğa ulaştığının örnekleri sergilenecektir.

Sevgi, dostluk ve kardeşlik duygularıyla birbirlerini sevmiş ve bin yıldan bu yana aynı ülkede yaşamış ve birbirlerine kız alıp vermiş olan halklarımızın yine eskiden olduğu gibi aynı şevk ve kardeşlik duygularıyla bir araya gelmelerini ve huzur ortamının yeniden tesisi konusunda el ele kol kola vermeleri konusunda gereken hassasiyetin ortaya konulmasına da mübarek kurban bayramının vesile olması dileklerimizi bir kez daha yineliyor tüm Bismilli  hemşerilerimizin bayramını en içten ve samimi duygularla kutluyorum.