Büyükşehir Belediyesi’nin, çocuk ve gençlerin eğitim hayatlarında hayallerine kavuşmalarını sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kent Konservatuarı'nın, üniversitelerin müzik bölümlerinde okumak isteyen gençlere yönelik açtığı ücretsiz kurslardan yararlanan 14 öğrenciden, 12’si üniversiteli oldu.

Yaklaşık 3 ay boyunca kursta ter döken 14 öğrenci, Türkiye’de çeşitli üniversitelerin açtığı özel yetenek sınavlarına girdi.

Özel yetenek sınavları sonucunda 12 öğrenci, Türkiye'deki çeşitli üniversitelerin müzik bölümlerine girmeye hak kazandı.

Gazi Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nü kazanan ve piyano çalan 17 yaşındaki Ceyda İlişiksiz, 1 yıl önce bir Rus piyanistin verdiği konserde, piyanoya ilgi duymaya başladığını söyledi.

Piyanoya duyduğu ilginin ardından yetenek sınavlarına hazırlanmaya karar verdiğini ifade eden İlişiksiz, kursta eğitmenlerin sayesinde başarıya ulaştığını, bu alanda kendini geliştirmek istediğini ve ileri de müzik alanında öğrenciler yetiştirmek istediğini belirtti.

“Akademisyen olmak istiyorum”

Nevşehir Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’ne yerleşen 24 yaşındaki Ramazan Kaymaz, şöyle konuştu:

“Kursa devam ettiğim süre zarfında aynı zamanda müşteri temsilcisi olarak çalışıyordum. Zorlu bir dönem oldu. Salgın sürecinde uzaktan eğitime geçtik. Belediyemiz bu dönemde de bizi yalnız bırakmadı. Whatsapp gruplarından video göndererek yanımızda oldular. Salgın sürecini de dolu dolu geçirdik. Ücretsiz kurs üniversiteyi kazanmama vesile oldu. Telli çalgıların hemen hepsini çalıyorum. Hedefim öncelikle sağlıklı bir şekilde okulumu bitirip mezun olmak. Ondan sonra akademisyen olmak istiyorum"

Kurs eğitmeni Veysel Kapçay, öğrencilere 3 ay boyunca yüz yüze eğitim verdiklerini aktardı.

Kapçay, 3 aylık çalışma sonucunda üniversitelere 12 öğrenci yerleştirerek emeklerinin karşılıklarını aldıklarını vurgulayarak konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Ücretsiz kurslarımıza devam edeceğiz”

“Gazi Üniversitesini, Nevşehir, Şırnak, Osmaniye'deki üniversiteleri de kazanan öğrencilerimiz var. Tüm bölgeye yayıldık. Biz günde en az 3 saat çalışıyorduk. Bir kamp programı oluşturduk. Nasıl kazandırabiliriz? Neler yapabiliriz? Hafta içi her gün çalışma programı yaptık. Bu kurs süresi içerisinde tüm öğrencilerimiz katılım sağladı. Emek verdiler ve kazandılar. Kurslarımıza devam edeceğiz. Eylül ayından sonra tekrar kurslarımız açılacak. Kurslarımız ücretsiz ve öğrencilerimizi bekliyoruz."

Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz kurslardan yararlanarak üniversitelerin konservatuar bölümlerine yerleşen öğrenci ve eğitmenleri düzenlediği etkinlikte bir araya getirdi.

Üniversiteli gençler, etkinlikte çeşitli müzik aletleriyle birlikte seslendirdikleri şarkılarla hünerlerini sergiledi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, etkinlik sonunda eğitmenlere plaket, büyük başarı gösteren öğrencilere ise kursa katılım belgesi ve Diyarbakır tarihini anlatan kitap dağıttı.

Editör: Haber Merkezi