DBB tarafından Diyarbakır’da 82 bin 128 sporcu ile faaliyet gösteren 207 amatör spor kulübünden futbol süper amatör küme kulüplerine 10 bin, 1’inci Amatör Küme kulüplerine 8 bin, alt liglerde mücadele eden kulüplere ise 6 bin lira olmak üzere 1 milyon 200 bin lira nakdi yardım verilmesi münasebetiyle Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde tören düzenlendi.

Program, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Remzi Dayan’ın yaptığı teşekkür konuşmasıyla başladı. Programa katılan sporculara hitapta bulunan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, spor branşlarında 207 amatör kulübü ve 82 bini aşkın sporcuya böyle büyük bir yardımı yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Diyarbakır, 2 milyona yaklaşan nüfusu ile Türkiye'nin en çok genç ve genç nüfusuna sahip bir ili olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, “Sadece 600 bini aşkın öğrencimiz okullarda örgün eğitimde. Genç kategorisine bakarsanız nüfusumuzun yüzde 50 si genç sınıfı  yaş aralığı içerisinde. Diyarbakır'ın bu büyük gücünü birikimini ve zenginliğini sportif alanda başarıya dönüştürmek her alanda Diyarbakır'ın ismini ve Diyarbakır'ı temsil edilmesini zirveye taşımak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu, “Özellikle okul spor kulüplerinde sporun hazırlanmasında sporcu kimliğinin gelişmesinde ve geleceğe dönük bir disiplinin elde edilmesinde çok önemsediğimiz okul spor kulüplerinde bugün itibarıyla öğrenci ve sporcu sayılarımız devraldığımız 2017 yılı itibari ile 17 bin sporcu sayısında iken bugün 35 bin 876 sayısına ulaştı.” dedi.

Diyarbakır genelinde lisanslı sporcu sayısına da değinen Güzeloğlu, “Öte yandan il genelinde lisanslı sporcu sayısı da spor adına çok önemli bir veri. Göreve başladığımız an itibariyle bugün geriye dönüp baktığımızda, 49 bin 799 olan sporcu lisanslı sayımız, bugün Diyarbakır'da 49 binden 82 bin 459’ a geldi. Yani yüzde 100 artışı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm kulüpler içerisinde 2017 yılında 137 iken kulüp sayımız, bugün 232 ye çıktı. Kulüp sayısının artması, özellikle her kulübümüzün olimpik branşların hepsinde faaliyet göstermesi temel hedefimizdir.” şeklinde konuştu.

Engelli spor kulüplerine gösterilmesi gereken hassasiyete dikkat çeken Güzeloğlu, Özellikle engelli spor kulüpleri ve orada spor yapan bütün arkadaşlarımız başımızın tacıdır. Onların önündeki engelleri hayatın her alanında kaldırmak bizim sorumluluğumuz ise spor alanında da sporla bulaşmalarını sağlamak ve ulusal düzeyde uluslararası alanda yarışmalara katılmalarını sağlamak da Büyükşehir Belediyesi olarak çok önemli bir sorumluluğumuzdur.” dedi.

“Amatör Spor Kulüplerimizi malzeme yardımı ile buluşturacağız”

Amatör spor kulüplerini kısa sürede malzeme yardımı ile buluşturacakları müjdesini de veren Güzeloğlu, şöyle konuştu:

“Hiç merak etmeyin biz malzeme dahil bütün yardımlarımızın planlamasını yaptık, en kısa süre içerisinde amatör spor kulüplerimize malzeme yardımı ile buluşturacağız. Bu konuda kararlılığımız açıktır. Bir milyona yakın genci bulunan Diyarbakır’da, sporu her alanda zirveye taşımak, fiziki tesis altyapısından başlayarak sporcularımızın uluslararası yarışmasındaki başarısına kadar bir dizi temel hedeflerimizi gündemimize aldık. Bizler Büyükşehir Belediyesi imkânları ile Valilik olarak Diyarbakır'ın emrinde ve hizmetindeyiz. Okul spor kulüplerinden başlayarak amatör spor kulüplerine, lisans ücretlerinden katılacakları müsabakaların araç teminine, malzemeden manevi olarak moral desteğine kadar her konuda ve her an amatör sporun, sizlerin yanındayız."

Editör: Haber Merkezi