Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı örgü kursu sayesinde meslek öğrenen yüzde 40 görme engelli Fırat İslamoğlu, kursta geçirdiği vakitle rehabilite oluyor.

dsc-0061-3000x1995.jpg

Büyükşehir Belediyesi, engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve katkı sunmak amacıyla farklı alanlarda desteklerini sürdürüyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca Sümerpark Ortak Yaşam Alanında düzenlenen kurslar sayesinde engelliler meslek öğrenerek hayata tutunuyor.

Kursiyerlerden doğuştan yüzde 40 görme engelli Fırat İslamoğlu, kursun engellilerin rehabilitasyonuna büyük katkı sunduğunu söyledi.

Kurstan önce evde adeta hapis hayatını yaşadığını belirten İslamoğlu, çalışmaların kendisini sosyalleştirdiğini ifade etti.

“Ben bile bu başarıdan emin değildim”

Tığ örücülüğü kursunun hayatına renk kattığını belirten İslamoğlu, şöyle konuştu:

“Daha önce hiç tığ ile işim olmadığı için bayağı bir zorlandım; ama yavaş yavaş içimdeki azimle birlikte ben bu işi yaparım dedim ve başardım. Hocalarımın yardımı da oldu. Ben bile bu başarıdan emin değildim. Hani bu kadar iyi olabileceğimi ummuyordum ama deneyerek geliştirerek daha da iyi yerlere gelmeyi düşünüyorum.”

dsc-0058-3000x1995.jpg

“Normal insanlardan daha özelsiniz”

Engelli bireylerin hayata küsmemesi gerektiğini vurgulayan İslamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Hiçbir zaman engelliyim diye içe kapanmasınlar, sürekli mücadele etsinler; çünkü hayat öyle ya da böyle devam ediyor. Siz engelli olabilirsiniz; ama siz de bir insansınız. Normal insanlardan hiçbir farkınız yok. Aksine normal insanlardan daha özelsiniz. İçime kapanarak bir yere varamayacağımı öğrendiğim gün, ben de bir şeye yarayabilirim.”

Engellere takılmadan hayata tutunmak gerektiğini belirten İslamoğlu, “Görme engelli olur, bedensel engelli olur, zihinsel engelli olur. Yani engelin durum engelin grubu önemli değil. Engellilerin de bir şeyler yapabildiğini herkese ispatlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Üniversite okuma hayali gerçekleştirmek için çalıştığını belirten İslamoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Benim mezuniyet durumum ilköğretim ama bendeki bu azim olduğu sürece ben bu ilköğretimi açık öğretim sınavlarına katılarak lise düzeyine çıkarmak ve oradan da mümkünse üniversite düzeyine çıkarmak istiyorum.”

Büyükşehirden engellilere destek

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, engellilerin sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda İŞKUR ile ortaklaşa düzenlediği çeşitli kurslarda hem meslek öğretiyor hem de engellilere ekonomik kazanç sağlıyor.

Engelli bireylere ihtiyaç talebine göre ücretsiz servis imkanı da sunan Büyükşehir Belediyesinin kurslarından son bir yılda farklı alanlarda 750 engelli faydalandı.

Editör: Haber Merkezi