Merkez Bağlar İlçesi, Şeyh Şamil Mahallesinde bulunan DBP İl Başkanlığına Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'inde aralarında bulunduğu bazı kişilerce Abdullah Öcalan ve öldürülen PKK'liler için saygı duruşu yaptıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Söz konusu iddialara yönelik görüntülerin sosyal medya hesaplarında paylaşılması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında DBP Diyarbakır İl Başkanlığında arama yapıldı.

Başkanlığın 12 odasında yapılan arama yaklaşık 7 saat sürdü.

Dokümanlara el konuldu

Aramalar neticesinde pankart, dokümanlar ile kolluk kuvvetlerine yönelik saldırılarda bulunan PKK'lilerin de olduğu bazı fotoğraflar ele geçirildi. Polis, ele geçirdiği dokümanları incelemek üzere emniyete götürdü.

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, HDP İl Eş başkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan, operasyon sırasında binaya geldi, bir süre bekledikten sonra buradan ayrıldı.

DBP İl Başkanı Gülmez, karantinanın ardından gözaltına alınacak

Soruşturma kapsamında DBP İl Başkanı Seval Gülmez hakkında gözaltı karar verildi ancak Gülmez'in yakalandığı Covid-19 nedeniyle karantinada olduğu öğrenildi. Gülmez'in, karantina sürecinin tamamlanmasının ardından gözaltına alınacağı belirtildi. (İLKHA)

Editör: Haber Merkezi