Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Diyarbakır Müdürü Nihat Nurbaki, köy muhtarlarından sonra mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Diyarbakır'ın Kayapınar, Huzurevleri, Fatih, 5 Nisan, Mevlana Halit Mahallesi ile bazı köylerin mahalle muhtarlarının elektrik ile ilgili sorunlarını dinledi. Muhtarlar elektrik kesintilerinin özellikle bu yıl daha yoğun yaşadığını belirtti. Geçen sene böyle bir sorunlarının olmadıklarını belirten muhtarlar, elektrik kesintilerinde kısa yoldan ulaşabilecekleri bir telefon numarasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Muhtarlar ayrıca sokak lambalarının yanmadığını belirterek bu sorunun çözümünü istedi.

DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Nihat Nurbaki bize toplantıya katılan bütün muhtarlarını sorunlarını tek tek dinleyerek not aldı. Sorunlarını kısa süre içerisinde çözeceklerinin sözünü veren Nurbaki "Dün bazı mahalle muhtarlarımızla sorunlarımızı paylaştık . Toplantımız çok verimli bir toplantı oldu. Toplantının sonunda dün akşam hemen neticesini aldık. Ekip arkadaşlarımızın sahadaki çalışmalarının önündeki engeller muhtarlarımız sayesinde açıldı." diye konuştu.

Bundan sonra muhtarlarla en az üç ayda bir toplantı düzenleyeceklerini ve sıkıntıları konuşup birlikte çözüm bulacaklarına işaret eden Nurbaki, "Bu toplantıları sizin sorunlarınızı daha yakından öğrenmek ve onalar çözüm bulmak için birlikte hareket etme olanağı bulacağız. Biz sahada yaşadığımız sıkıntıları sizlerle paylaşırız, siz de bize bu konuda sahada yardımcı olacaksınız. Diyarbakır'a kar yağdığı gün 600 köy ve 4 ilçemiz karanlıkta kalmıştı. Dün itibariyle 100 fazla köyümüzde enerji yoktu. Ancak dün akşam yaptığımız çalışma neticesinde şunda enerjisi olmayan köy sayımız 19 mezra sayımız ise 20 toplam 39 yerleşim yerimizde enerji hala bulunmamaktadır. Şu anda enerjisi olmayan köy ve mezra muhtarlarımızda bu konuda bize yardımcı oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum ve en kısa sürede onlara enerji vereceğiz." diye konuştu.

Bu sıkıntıları aşmanın yolunun üç ayrı ayaktan oluştuğunu belirten Nurbaki, bu sıkıntıları aşmak için TEİAŞ, DEDAŞ ve vatandaş olarak üzerine düşenin hoşgörü ve diyalog içerisinde kalması halinde kısa sürede atlatacaklarını belirtti..

Editör: Haber Merkezi