Eğitim konusunu kime sorarsanız sorun herkesin kendine göre bir cümlesi ve doğrusu vardır.
"-Eğitim ailede başlar"..  Bu en sık karşılaştığımız bir cümledir. Anne ve baba olduğumuzu öğrendiğimiz ilk andan itibaren inanılmaz heyecanlı, mutlu ve tarifi mümkün olmayan birçok duyguyu yaşarız. Çocuğumuzun yürümesini, ilk anne baba demesini, ilk oyuncağına tepkisini, gururla ve mutlulukla bekleriz. Hayatımızın en önemli  parçasıdır onlar. Her şeyleri  bizim için çok önemlidir...
          Zaman gecer büyümeye başlarlar ve sorunlar da bu andan itibaren kendini gösterir. Onları anlamadığımız konularda ‘’Yeni  nesil bunlar’’ der geçeriz. Bizim çocukluğumuzla şimdiki çocukluk tabi ki farklı. Bizler gibi olmasını bekleyemeyiz, çünkü bizlerden çok daha iyi şartlarda, çok şeyi öğrenerek büyüyorlar. Kocaman bir soruya küçük bir cevap oldu. Değişen ne acaba?


           Bu satırları üzülerek yazıyorum ki, aileler olarak onları evlerimizde eğitmemeye başladık. Herkesin hayatla bir kavgası var. Geçmişteki anne ve babalarımızdan bizler de farklıyız. Çevreme baktığımda birçok insan iyi bir kariyer, iyi bir ev, iyi bir araba için uğraşıyor. Derken bunlar olunca ‘’Şimdi sıra yazlık almaya geldi’’ diyoruz....
Şimdi düşünelim… çocuklarımız mı yeni nesil, yoksa bizler mi yeni anne babalarız? Hırslar, hedefler ve para maalesef hepimizi değiştiriyor. Annelerimizin, babalarımızın bizimle ilgilendiği kadar çocuklarımızla ilgilenmiyoruz. Onlara en pahalı telefonu almak, iyi giydirmek, iyi dershanelere göndermek sizce çözüm mü?
Acaba çocuklarımıza nasıl sahip çıkıyoruz. Eskiden okulların tatil olduğu yaz aylarında Ana babalarımız bizi kur’an okunması için camiye gönderiyordu. Cami imamı bize islamı anlatır. Ana babamıza topluma saygılı olmamızı öğütlerdi. Peygamberimizin hayatını anlatan kitaplar okur. Örnek alırdık. Büyüdüğümüzde bu öğütlerin faydasını görüyoruz.  Bismil’de çoğu çocuklar başı boş sokaklarda kötü alışkınlıklar ediniyorlar. Neden Ana babaları sahip çıkmıyor.  Çocuklarımızı iyi yetiştirmek Ana babalar için en büyük servettir.
Öyle bir an gelir de en başa dönmek isteriz...


       Tekrar soruyorum: ‘’Yeni nesil mi değişti, yoksa anne baba olarak  bizler mi değiştik?’’ Zararın neresinden dönersek kardır. Çocuklarımızla bol bol vakit geçirelim.