Diyarbakır Ulu Cami önünde bulunan iftar çadırında iftar yemeğine katılan HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a Diyarbakır Büyükşehir Eşbaşkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı ve Yenişehir ile Sur ilçe belediyeleri eşbaşkanları da eşlik etti. Her kesimden yurttaşın bulunduğu iftar çadırında Kore’den ve Suriye’den gelen misafirler de Demirtaş ve eşbaşkanlarla aynı sofrada yemek yedi.

İftar saatinin gelmesine yakın çadıra gelen Demirtaş ve eşbaşkanlar, halk tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Demirtaş ve eşbaşkanlar çadırda bulunan Güney Koreli turistleri de masalarına davet ederek ezanın okunmasıyla beraber halk ile beraber iftarını açtı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile toplumun yüzde 80'ini oluşturan ezilen ve ötekileştirilenlerin ilk defa kendi ilkelerini, ezilmişliğini ve yok sayılmışlığını dile getirme fırsatı yakaladığını ifade etti. Demirtaş, “Cumhurbaşkanı adayı olarak bütün kesimlerin taleplerini ve ilkelerini temsil etmeye ve mahcup etmemeye çalışıyorum" dedi.  

Kaynak: Büyükşehirbelediyesi

Editör: Haber Merkezi