Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasının açılış maçında Galatasaray, deplasmanda Orduspor'a konuk oldu.

19 Eylül Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray 2-0 kazanarak liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmada Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 22. dakikada Baros ve 67. dakikada Kazım kaydetti. Öte yandan ceza sınırında olan Semih Kaya sarı kart görerek önümüzdeki hafta oynanacak Manisaspor maçında cezalı duruma düştü.

Bu sonucun ardından Galatasaray 34 puana yükselerek 16 haftası geride kalan ligde liderliğini sürdürdü. Orduspor ise 17 puanda kalarak bu haftayı da puansız kapadı.

TERİM 11'İNİ BOZMUYOR

Orduspor deplasmanında 'lider' ünvanıyla gelen Galatasaray takımında teknik direktör Fatih Terim, Trabzonspor ve Fenerbahçe karşısında kazanan 11'ini bozmadı.

Başarılı teknik adam savunmanın ortasında Semih - Ujfalusi ikilisine yer verirken ileri uçta yine çift forvet olarak Elmander ve Baros'a formayı verdi.

ORDUSPOR'DA 4 GALATASARAYLI

Metin Diyadin'in istifasının ardından Sebahattin Akbayrak tarafından Galatasaray maçına hazırlanan Orduspor'da 4 eski Galatasaraylı futbolcu da forma giydi.

Kaleci Fevzi, Yalçın, Culio ve Stancu, Orduspor formasıyla eski takımlarına karşı oynadı.

ORTA ALAN ORDUSPOR'UN...

Dengeli başlayan karşılaşmada ev sahibi Orduspor, topa daha fazla sahip olarak güçlü rakibini orta sahada durdurmayı hedefledi. Gosso ve Ali'nin uyumlu oyunlarıyla Galatasaray'ın yaratıcı orta sahasını ilk 20 dakikada durdudan Orduspor takımı kanat akılarıyla ileride gol aradı.

Üst üste aldığı galibiyetlerle ligin zirvesinde yer alan Galatasaray ise rakibinin topla oynama isteğini ilk yarıda kabul ederek mücadeleye başladı. Savunma güvenliğini elden bırakmayan sarı kırmızılı takımda özellikle kanatlardan gelen ortalar Galatasaray kalesinde ciddi tehlikeler oluşturdu.

BAROS FIRSATÇILIĞINI KONUŞTURDU

Karşılaşmada ilk 20 dakikanın ardından oyuna dengeyi getiren Galatasaray takımı, rakip yarı alanda çoğalamamasına rağmen sürpriz hücumlar gerçekleştirdi. Sağ kanattan Eboue'nin ileriye çıktığı bir pozisyonun ardından ise sarı kırmızılı takım golü buldu.

22. dakikada Eboue, sağ kanattan içeriye ortaladı. Kalesini terkederek topa müdahale eden Fevzi Elmas, topu elinden kaçırdı. Fırsatçılığını konuşturan Milan Baros boşta kalan topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

ORDUSPOR İSTİYOR AMA...

Golün ardından rakip yarı sahaya daha fazla geçen Orduspor takımı, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Fatih Tekke'yi çok aradı. Rakip yarı alanda final paslarını yapmakta zorluk çeken ev sahibi takım, sık sık ileriye çıkmasına rağmen ileri uçta görev yapan Stancu'yu pozisyona sokamadı.

Öne geçtikten sonra rahatlayan Galatasaray takımı ise skor üstünlüğünün verdiği rahatlıkla topla oynama oranına da dengeyi getirerek oyunun kontrolünü eline aldı. Kalan dakikalarda iki takım da gol bulamayınca mücadelenin ilk yarısı 1-0'lık Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi.

BAROS - ELMANDER ÇALIŞIYOR

İkinci yarıya ilk yarıdaki 11'ini koruyarak başlayan Galatasaray, skor üstünlüğünün verdiği avantajla rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi.

Baros ve Elmander'in özellikle rakip yarı alanda daha fazla topa sahip olmasıyla takım olarak hücumu düşünen sarı kırmızılı takım, kanat akınlarıyla da rakip kalede gol aradı.

KAZIM İŞİ BİTİRDİ

Rakip yarı sahada sık sık gol arayan Galatasaray takımı, 67. dakikada Baros - Kazım işbirliğiyle farkı ikiye çıkardı.

Ceza sahası dışında topu önüne alan Baros, önündeki rakibine rağmen ince bir pasla gerilerden gelen Kazım'a doğru topu gönderdi. Gerilerden gelen Kazım, yerden sert bir vuruşla top ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele 2-0'lık Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi.


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

20. dakikada Melo'nun pasında ceza sahası dışında topla buluşan Selçuk'un sert şutunda topu, kaleci Fevzi kontrol etti.

19. dakikada Culio'nun ceza sahası dışından aşırtma vuruşunu kaleci Muslera kornere çeldi.

22. dakikada sağ tarafta topla buluşan Eboue'nin ortaladığı meşin yuvarlağı kaleci Fevzi kontrol etmek istedi. Fevzi'nin elinden kaçırdığı topu önünde bulan Baros'un vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.

25. dakikada Elmander'in pasında topla ceza sahası içinde buluşan Kazım, kaleci Fevzi ile karşı karşıya kaldığı uygun pozisyonda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üstten auta gönderdi.

27. dakikada Elmander, Kazım ile verkaç yaptı. Topla yeniden buluşan Elmander, kaleci Fevzi ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda meşin yuvarlak, ev sahibi takımın file bekçisi tarafından kontrol edildi.

32. dakikada Culio'nun taç çizgisi yakınından kullandığı serbest vuruşta, karambolden seken topa yakın mesafeden Dalmat sert vurdu, ancak meşin yuvarlak farklı şekilde auta gitti.



KAYNAK: İNTERNETHABER

 

Editör: Haber Merkezi